Uutiset

Elovaara esittää maahanmuuttajille mahdollisuutta sisuviisumiin – ahkeruus palkittaisiin

Sinisten kansanedustajan Tiina Elovaaran mielestä "sisuviisumi" helpottaisi maahanmuuttajien mahdollisuuksien lisäksi myös Suomen työvoimapulaa.

Tamperelainen kansanedustaja Tiina Elovaara (sin.) on jättänyt lakialoitteen maahanmuuttajille tarkoitettavasta ns. sisuviisumista.

Sen punainen lanka olisi palkitsevuus. Maahanmuuttajalla voisi olla mahdollisuus saada oleskelulupa, jos hän inhimillisen syyn lisäksi osoittaa oleskelukelpoisuutensa aktiivisella ja onnistuneella kotoutumisella.

Elovaaran mielestä se voi tarkoittaa kunnostautumista esimerkiksi suomen kielen opiskelussa tai muussa opiskelussa, työnteossa tai yrittäjyydessä.

– Vuosittain kymmenet elleivät jopa sadat potentiaalia täynnä olevat henkilöt lähetetään takaisin kotimaahansa. Samaan aikaan Suomessa tarvitaan entistä enemmän osaamista ja diversiteettiä työmarkkinoilla, Elovaara perustelee.

Lakialoite sisältää muutoksen ulkomaalaislain 4. luvun 52. pykälään. Työperäisestä oleskeluluvasta sisuviisumi poikkeaisi ainakin niin, että se ei olisi sidottu työpaikkaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic