Uutiset

Ennätystulva toi kaupungin kaduille krokotiilit ja käärmeet Australiassa

Pahiten tulvista on kärsinyt Queenslandin osavaltiossa Townsvillen kaupunki.
Graham Crighton meloi kajakillaan tulvavesissä Townsvillen kaupungissa Australiassa sunnuntaina. Kuva: ANDREW RANKIN

Koillis-Australiaa vaivaavat tulvat ovat pakottaneet tuhannet ihmiset pakenemaan kodeistaan ja tuonut krokotiilit ja käärmeet uiskentelemaan kaduille, kertoi uutiskanava CNN.

Viranomaiset varoittavat kovista tuulista ja uusista sateista.

Esimerkiksi Queenslandin osavaltiossa sijaitsevasta Townsvillen kaupungista iso osa on tulvan peitossa. Asukkailla ei ole sähköä ja jotkut ovat joutuneet pakenemaan nousevaa vettä turvaan kotiensa katoille.

Viimeisten seitsemän päivän aikana Townsvillen alueelle on satanut ennätykselliset 1,16 metriä vettä. Maanantaina sinne odotettiin vielä lisää 100 millimetriä vettä.

Voimakkaat sateet pakottivat viranomaiset avaamaan Ross-joen tulvapadot paineen hellittämiseksi. Padosta virtasi noin 1 900 kuutiometriä vettä sekunnissa alajuoksulle.

Kerran sadassa vuodessa

Queenslandin meteorologisen toimiston mukaan Ross-joella oli odotettavissa vaarallisen nopeita virtauksia, jotka johtivat alueiden tulvimiseen ja teiden katkeamisiin.

Jo lauantaina poliisi kulki osissa Queenslandia ovelta ovelle varoittelemassa ihmisiä tulvista.

– Tätä ei tapahdu kerran 20 vuodessa, tätä tapahtuu kerran sadassa vuodessa, sanoi osavaltion pääministeri Annastacia Papaszczuk 9 Newsille lauantaina.

Pääministeri varoitti tulevista kovista sateista myös maanantaina.

– Tulee myös vaarallisia tuulenpuuskia ja voimakasta sadetta, jotka johtavat salamatulviin. Jälleen kerran viestimme on, että ellei teidän tarvitse mennä tien päälle, älkää menkö.

Sadat kodit Townsvillessä ovat jo tulvan alla, tulva uhkasi lisäksi 10 000–20 000 muuta kotia.

9 News raportoi useista havainnoista, joiden mukaan tulvavedet ovat tuoneet kaduille mukanaan krokotiileja ja käärmeitä.

Mundingburran asukas Erin Hahn kertoi nähneensä krokotiilin isänsä talon edessä sunnuntaiyönä.

– Se oli metrin tai kaksi pitkä, hän sanoin 9 Newsille.

Uusimmat

Fingerpori

comic