Uutiset

Ensi kesän Asuntomessuvieraat voivat osallistua myös Suomi-Areena -tapahtumaan ja Pori Jazzeille

Ensi kesän asuntomessut järjestetään Porissa Karjarannan kaupunginosassa, joka on entinen perinteinen teollisuusalue. 11 hehtaarin messualue on Kokemäenjoen rannassa toisella puolella kaupunkipuisto Kirjurinluotoa.

Porin asuntomessuja esiteltiin torstaina Matkamessuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Karjarannan alueella on toiminut noin 200 erilaista yritystä.

Kuukauden asuntomessujen aikaan Porissa on yhden viikon ajan myös Pori Jazz ja yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma Suomi-Areena.

Suomi-Areenan vastaava tuottaja Mari Haavisto kertoo, että Suomi-Areena -tapahtumassa on joka päivä tunnin asuntoaiheinen keskustelu.

Asumista käsitellään monelta kantilta. Yhtenä päivänä puhutaan, mitä naapurit ja yhteisöllisyys asumisessa tarkoittavat. Toisina päivinä keskustellaan ikääntyvien asumisesta ja palveluasumisesta, asumisen kustannuksista, kestävästä kehityksestä asumisratkaisuissa ja tulevaisuuden kaupunkiasumisesta.

Porin asuntomessujen projektipäällikön Kari-Matti Haapalan mukaan Karjarannan messualueella esitellään tiivistä, modernia kaupunkiasumista lähellä kaupungin keskustaa. Kaikki asuntomessutontit on myyty. Alueelle rakennetaan 28 pientaloa, yksi rivitalo, 100-paikkainen päiväkoti ja vanhusten asumisyksikkö. Alueella on myös yksi korjausrakentamiskohde.

Asuntojen kustannusarviot ovat Haapalan mukaan noin 300 000-800 000 euroa. Rakentajien ikähaitari on noin 30 vuotiaista yli 70-vuotiaisiin.

Asuntomessuilla vierailee joka kesä keskimäärin 140 000 kävijää. Porissa on jazzien ja Suomi-Areenan takia pitkät perinteet kotimajoituksessa, niin että kaikki vieraat saavat majoituksen, vaikka hotellit olisivat jo täynnä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic