Uutiset

Ensimmäiset vieraat saapuivat juhlavalaistuun Linnaan – "Hyvä Suomi", Juha Mieto peukutti

Suomen 100-vuotisjuhlat huipentuvat, kun vieraat pääsevät kättelemään tasavallan presidentti Sauli Niinistöä ja rouva Jenni Haukiota kello 19 alkavissa Linnan juhlissa.

Juhlavalaistun Presidentinlinnan sisäänkäynnin edusta alkoi täyttyä pian iltakuuden jälkeen. Ensimmäisinä juhliin saapuvat perinteisesti sotaveteraanit ja lotat.

Ensimmäisten joukossa Linnaan saapuivat myös näyttelijälegenda Seela Sella, jalkapallovalmentaja Markku Kanerva ja ammattilaisuran tehnyt jalkapalloilija Jari Litmanen. Entinen huippuhiihtäjä ja kansanedustaja Juha Mieto kertoi toivovansa, että Suomeen saataisiin lisää yhtenäisyyttä.

-Hyvä Suomi, Mieto huudahti ja peukutti ennen kuin kiiruhti sisään.

Presidentinlinnaan on tänä vuonna kutsuttu yhteensä 1 900 juhlavierasta. Mukana on paljon nuoria kykyjä ja tunnettuja konkareita niin kulttuurin, urheilun, talouden kuin politiikankin aloilta.

Odotetuimpia nimiä ovat muun muassa F1-formulatähdet Kimi Räikkönen ja Mika Häkkinen puolisoineen, entinen huippu-uimari Jani Sievinen, nuori seiväslupaus Wilma Murto ja hiljattain merkittävän eurooppalaisen tulokaspalkinnon saanut muusikko Alma.

Julkisuuden henkilöiden lisäksi kutsuttujen joukossa on kaksi ansioitunutta nuorta jokaisesta Suomen maakunnasta. Vieraslistalla olevat nuoret ovat edistäneet harrastustoiminnassa, koulussa, työpaikalla tai muussa yhteisössä myönteistä ja kannustavaa toimintakulttuuria. Kutsuttujen valinnoissa ovat auttaneet kuntien kolmannen sektorin toimijat kuten partio ja liikuntajärjestöt.

Jokavuotiseen tapaan juhlimassa ovat myös muun muassa valtioneuvoston jäsenet, kansanedustajat, piispat, aiemmat presidentit ja yliopistojen rehtorit.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic