Uutiset

Entiselle poliisijohdolle syytteet virkavelvollisuuden rikkomisesta – tietolähderekisteröinnin valvonta ollut ehkä kehnoa

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on nostanut syytteet virkavelvollisuuden rikkomisesta entistä poliisiylijohtajaa Mikko Paateroa ja entistä Helsingin poliisilaitoksen päällikköä Jukka Riikosta vastaan. Teot ajoittuvat vuosille 2009–2013.

Helsingin poliisilaitoksen päällikköä Lasse Aapiota vastaan on nostettu syytteet virkavelvollisuuden rikkomisesta hänen toimistaan vuosina 2012 ja 2013 Helsingin poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkönä.

Lisäksi Toiviainen on nostanut syytteet entistä poliisihallituksen laillisuusvalvonnasta vastannutta poliisiylitarkastajaa vastaan tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta vuosina 2012 ja 2013.

Toissijaisesti Paaterolle, Riikoselle ja Aapiolle vaaditaan rangaistusta tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Syytteet koskevat Helsingin poliisilaitoksen huumausainerikosyksikössä pitkään jatkunutta laiminlyöntiä tietolähteiden käytön kirjaamisessa ja tietolähteiden rekisteröimisessä sekä esimiesten laiminlyöntiä puuttua viipymättä mainittuihin tiedossa olleisiin virheisiin.

Kaikki epäillyt ovat kiistäneet teot.

Jupakassa on kyse Helsingin poliisin puutteellisesta tietolähderekisteröinnistä vuosilta 2008–2013.

Virkarikosepäilyt lähtivät liikkeelle siitä, kun Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion on epäilty poistattaneen Helsingin poliisin tietolähderekisteristä tietolähteiden tiedot. Aarnion epäillään määränneen, että uusia tietolähteitä ei rekisteröidä. Tämä olisi virkavelvollisuuden vastaista.

Entisiä ja nykyisiä poliisijohtajia on epäilty Aarnion tapauksen takia liian löysästä valvonnasta. Kaikki epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic