Uutiset

Eri maiden edustustoihin Australiassa lähetetty epäilyttäviä paketteja

Jotkut paketit näyttivät sisältävän asbestia. Lähettäjän motiivista ei ole tietoa.
Palomies kantoi Etelä-Korean konsulaattiin vaarallisen materiaalin kuljettamiseen käytettäviä muovipusseja Melbournessa keskiviikkona. Kuva: JAMES ROSS

Australian poliisi tutkii epäilyttäviä paketteja, jotka on lähetetty eri maiden suurlähetystöihin ja konsulaatteihin, joihin kuuluvat muun muassa Yhdysvaltain ja Britannian edustustot. Paketit eivät ole aiheuttaneet henkilövahinkoja.

Paikallinen media kertoi ainakin tusinan edustuston saaneen paketteja. Eräiden edustustojen henkilökunnan mukaan paketit sisälsivät asbestia, materiaalia jota on ennen käytetty rakentamisessa. Asbesti voi aiheuttaa syöpää ja muita terveydellisiä ongelmia.

Mahdollisesta pakettien lähettäjän motiivista ei ole tietoa. Uutistoimisto Reuters kävi joidenkin pakettien saaneiden edustustojen luona, ja ne olivat auki.

”Hätäpalvelut tutkivat paketteja”, kertoi Australian liittovaltion poliisi lyhyessä lausunnossaan.

Poliisin mukaan paketit lähetettiin konsulaatteihin Melbournessa ja lähetystöihin Canberrassa, mutta kohteiden nimeä ja lukumäärää ei kerrottu.

Poliisi kertoi lausunnossa tutkivansa tapaukseen liittyviä olosuhteita.

Pussin päällä luki ”asbestia”

Yhdysvaltain ja Britannian konsulaatit Melbournessa vahvistivat saaneensa epäilyttäviä paketteja.

– Käsittelimme paketteja määräystemme mukaisesti ja läheisessä yhteistyössä paikallisten viranomaisten kanssa… jotka tutkivat tapausta, kertoi Yhdysvaltain konsulaatin tiedottaja Reutersille.

Uuden-Seelannin virkailija kertoi ABC-yleisradioyhtiölle konsulaatin saaneen kirjekuoren, joka sisälsi pieniä muovipusseja, jotka näyttivät sisältävän betonia ja asbestia. Yhteen pusseista oli kirjoitettu ”asbestia”.

The Age -lehti kertoi palomiehen tuoneen Etelä-Korean konsulaatista ulos suurta muovipussia, johon oli kirjoitettu sana ”asbestia”.

Myös Kreikan, Italian, Espanjan, Thaimaan, Intian, Japanin, Pakistanin, Egyptin, Tanskan ja Sveitsin konsulaattien kerrottiin saaneen epäilyttäviä paketteja.

Uusimmat

Fingerpori

comic