Uutiset

Erimielisyys Vaasan sairaalan laajasta päivystyksestä lakaistiin soten tieltä

Vaasan puolesta puhunut kansanedustaja Pekka Puska sanoi, ettei hän osallistu asiasta äänestämiseen valiokunnassa.
Kansanedustaja Pekka Puska sanoi, ettei hän halua estää soten etenemistä, vaikka olisi halunnut pitää Vaasassa laajan erikoissairaanhoidon päivystyksen.

Kokoomuksen ja keskustan välejä kiristämään noussut riita Vaasan keskussairaalan laajasta erikoissairaanhoidon päivystyksestä lakaistiin perjantaina pois sote-uudistuksen tieltä.

Vaasan puolesta puhunut kansanedustaja Pekka Puska (kesk.) sanoi perjantaina, ettei hän osallistu sosiaali- ja terveysvaliokunnassa asiaa koskevaan äänestykseen, vaan tilalle kutsutaan varajäsen.

Pekka Puska myönsi, että asiassa koettiin painostusta.

– Ei ole kahta sanaa siitä, etteikö keskusta ole yhtenäinen asiassa, valiokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen sanoi Lännen Medialle ennen Pekka Puskan lausuntoa.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan valiokunnan keskustalaiset jäsenet Pekka Puska ja Martti Talja olisivat olleet valmiita siihen, että Vaasassa olisi säilynyt ympärivuorokautisen laajan päivystyksen yksikkö, jossa on useiden erikoisalojen päivystys.

Kokoomus oli jyrkästi tätä vastaan. Kertaalleen oli päätetty, että tällaisia laajan erikoissairaanhoidon päivystyksen sairaaloita on Suomessa 12 eikä Vaasa kuulu niiden joukkoon. Etelä-Pohjanmaalla päivystys on Seinäjoella.

Heikkisen mukaan julkisuuteen vuotanut tieto valiokunnan riitelystä Vaasan sairaala-asiassa oli saanut aivan liian laajat mittasuhteet.

– Meillä on lukuisia keskusteluja, mistä valiokunnassa puhutaan. Tämä oli satojen kysymysten joukossa yksi, mistä keskusteltiin.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta lopetti perjantaiaamun kokouksen hieman takarajaa aikaisemmin. Valiokunnan piti jatkaa kokousta kello 13.30, mutta se on peruttu.

Syynä on Heikkisen mukaan se, että Vaasan päivystykseen liittyvät väärinymmärrykset hallituspuolueiden välillä haluttiin korjata.

– Väärinymmärryksiin ei ole varaa, Heikkinen sanoi.

Heikkisen mukaan valiokunta käsittelee ensi tiistaina sekä sote-uudistuksen raamilakia, johon Vaasan sairaalan päivystyksen kohtalo liittyy, että valinnanvapauslakia. Asia on valiokunnassa esillä myös Vaasaa koskevan kansalaisaloitteen takia.

Uusimmat

Fingerpori

comic