Uutiset

Espanja etsintäkuulutti Suomessa vierailevan katalaanijohtajan – kutsun esittänyt kansanedustaja ei tiedä Puigdemontin olinpaikkaa

Espanjan etsintäkuuluttaman Carles Puigdemontin kutsui Suomeen kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.). Kärnä sanoo Lännen Medialle, ettei hän tiedä katalaanijohtajan nykyistä olinpaikkaa. Kärnä osallistui lounaalle Suomalaisella klubilla Helsingissä perjantaina ja erosi sen jälkeen Puigdemontista. He eivät ole pitäneet yhteyttä.

Ohjelman mukaan Puigdemont kiertää tänään Helsinkiä kulttuuriväen kanssa.

Kärnä ei aio antaa minkäänlaista apua, jos Puigdemont ottaa yhteyttä, koska ei halua syyllistyä avunantoon mahdollisesti rikoksesta nyt epäillylle henkilölle.

Suomen viranomaiset ovat pyytäneet Espanjan viranomaisilta tarkennuksia ja lisätietoja luovutuspyyntöä koskien. Puigdemontin mahdollisesta pidättämisestä ja luovuttamisesta päättäisi Helsingin käräjäoikeus.

Puigdemont sanoi Lännen Median haastattelussa tänään, ettei hän ole kovin luottavainen Espanjan oikeuslaitoksen suhteen.

-Mutta en pelkää, hän lisäsi.

Puigdemontin mielestä Espanjan oikeuslaitos ei kunnioita vallan kolmijako-oppia.

-Ei voi olla oikein, että espanjalainen tuomari tekee politiikkaa ja muuttaa katalonialaisten tahdon ja vaalien tuloksen, hän totesi.

Torstaina Suomeen saapunut Puigdemont asuu maanpaossa Brysselissä. Hänen elämisensä siellä rahoitetaan yksityishenkilöiden lahjoituksin.

Suomen-vierailun ohjelmaan on kuulunut muun muassa puhetilaisuuksia ja eduskunnan toimintaan tutustumista. Vierailun on määrä päättyä tänään.

Espanjan korkeimman oikeuden tuomari asetti perjantaina 13 katalonialaista aktivistia ja poliitikkoa syytteeseen. Puigdemont oli heidän joukossaan. Syytteen sai myös itsenäisyysmielisten viimeisin tarjokas aluejohtajaksi, Jordi Trulli. Neljä itsenäisyysaktivistia on ollut tutkintavankeudessa lokakuun lopusta saakka.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic