Uutiset

Esperi Caren toimitusjohtaja on irtisanoutunut – "Emme ole onnistuneet olemaan luottamuksen arvoisia"

Toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni Esperi Care Oy:stä esitteli vuonna 2009 Hämeenlinnan Lintumäen hoivapalvelukeskukseen tekeillä olleita oleskelutiloja, joissa järjestetään myös kuntoilu- ja viriketoimintaa. Kuva: TA terho aalto

Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni irtisanoutuu tehtävästään. Hän toteaa tiedotteessa, että henkilöstöasiat ovat jääneet liian vähälle huomiolle. Yhtiön toiminnassa on paljastunut runsaasti epäkohtia, joita on käsitelty julkisuudessa näyttävästi.

–  Tässä tilanteessa näen oikeaksi ratkaisuksi irtisanoutua. Pääpaino on työssäni ollut kasvussa ja kannattavuudessa, ja henkilöstöasiat ovat jääneet liian vähälle huomiolle. Tästä kärsii nyt koko yritys ja kaikki sen työntekijät. Olen erittäin pahoillani siitä, ja kannan vastuuni tästä virheestäni, toteaa Aarnio-Isohanni tiedotteessa.

Hän jatkaa olevansa tilanteesta surullinen henkilöstön puolesta.

Esperi Caren hallituksen puheenjohtaja Harri-Pekka Kaukonen sanoo olevansa pahoillaan siitä, että henkilöstön viestejä Esperin ongelmista ei ole otettu tarpeeksi vakavasti. Hän painottaa, että konsernissa on ryhdytty lukuisiin toimiin tilanteen korjaamiseksi. Lisäksi kaikki uutisissa olleet vakavat syytökset selvitetään perinpohjaisesti.

–  Haluamme, että asiakkaamme ja heidän omaisensa voivat luottaa siihen, että Esperi Caresta saa hyvää ja laadukasta hoivaa. Emme ole nyt onnistuneet olemaan tuon luottamuksen arvoisia ja ymmärrämme sen, hän sanoo.

 

Valvira puuttui tilanteeseen

Esperi tiedotti viikonloppuna palkkaavansa lisää henkilöstöä ja selvittävänsä hoivan laatua kaikissa yksiköissään. Yritys vakinaistaa ja kokoaikaistaa tuntityöntekijöitä sekä selkeyttää esimiestyötä.

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira keskeytti tarkastuskäynnin perusteella Kristiinankaupungin Ulrika-hoivakodin toiminnan. Valvira totesi, että asiakasturvallisuus vaarantuu vakavasti, mikäli toimintaa olisi jatkettu.

Valviran mukaan esimerkiksi viime syksynä hoitokodissa kaatuillut vanhus ei ollut päässyt asianmukaiseen sairaalahoitoon. Toisen kaatumisen jälkeen hoitokodista oli soitettu vanhuksen omaiselle, joka vei kaatuneen läheisensä sairaalaan itse. Sairaalassa todettiin murtuma kädessä, ja potilas kuoli pian sairaalaan pääsyn jälkeen.

Lue myös: Pääministeri Sipilä: Jokainen vanhus on ansainnut hyvän hoidon – Koko Esperin vanhustenhuolto on viranomaisten syynissä
Lue myös: Esperin hoivakodin kauhuista teki ilmoituksen talon oma hoitaja – SuPerin Paavola sanoo, että kyseessä on pahin tapaus ikinä

Uusimmat

Näkoislehti

6.8.2020

Fingerpori

comic