Uutiset Helsinki/Tukholma

Estonian hylystä löytynyt kaksi aiemmin tuntematonta repeämää – Uudet tutkimussukellukset tuottivat tulosta

Heinäkuun 11. päivä laivat Electra af Askö (vas.) ja EVA-316 tutkivat Estonian uppoamista Itämerellä. Kuva: Stefan Jerrevang
Heinäkuun 11. päivä laivat Electra af Askö (vas.) ja EVA-316 tutkivat Estonian uppoamista Itämerellä. Kuva: Stefan Jerrevang

Autolautta Estonian hylystä on tutkimusten yhteydessä löydetty kaksi aiemmin tuntematonta repeämää, vahvistaa Viron onnettomuustutkintaviranomainen ruotsalaiselle uutistoimisto TT:lle.

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n mukaan repeämät ovat 10–15 metriä pitkiä. On epäselvää, ovatko ne syntyneet uppoamisen yhteydessä vai sen jälkeen.

SVT:n mukaan Ruotsin onnettomuustutkintaviranomaisen edustaja Jonas Bäckstrand vahvistaa, että kyse on ennen tuntemattomista repeämistä.

Bäckstrand pitää havaintoa mielenkiintoisena, mutta varoittaa ylitulkitsemisen riskistä ennen kuin kokonaiskuva on muodostettu.

–  Siksi haluamme olla johtopäätösten tekemisessä varovaisia, ennen kuin asiantuntijamme ovat koonneet tiedot, Bäckstrand sanoo.

Estonian hylyllä on tehty uusia tutkimussukelluksia perjantaista lähtien.

Uusiin tutkimuksiin päädyttiin sen jälkeen, kun tv-dokumentissa esitettiin viime vuonna kuvia hylyssä olevasta repeämästä.

Autolautta Estonia upposi Itämerellä syyskuussa 1994. Onnettomuudessa kuoli 852 ihmistä.

Uusimmat

Fingerpori

comic