Uutiset

Etelä-amerikkalainen kamelieläin oli lasten itsenäisyysjuhlien suosikki – alpakat keräsivät jonoa

-Siellä on sitten pitkä jono alpakan luokse, varoittelivat vanhemmat lapsia Töölön jalkapallostadionin sisäänkäynnillä, jossa myös oli sutjakkaasti etenevä jono.

Töölöön suunnitellut lasten itsenäisyysjuhlat sujuivat yli järjestäjien odotusten, sillä kävijöitä oli useita satoja. Täysin vapaaehtoisvoimin tehty tapahtuma joutui siirtymään kansallismielisen 612-kulkueen tieltä, koska 612-kulkueen järjestäjät olivat varanneet Töölöntorin ensimmäisenä.

Lasten tapahtuman järjestäjät havittelivat noin sataa osallistujaa, mutta määrä oli varmasti moninkertainen. Sen verran pitkä jono oli paikalle tuotujen alpakoiden luokse. Lapsille oli järjestetty myös musiikkia, kasvomaalausta, jalkapallon potkimista sekä muuta ohjelmaa, mutta alpakat vaikuttivat olevan juhlan tähtiä.

Alpakoista tuli tiistaina sosiaalisessa mediassa tunniste keskustelulle, jossa kummeksuttiin, miksi lasten tapahtuma siirrettiin pois torilta kansallismielisten tieltä eikä toisin päin. Ongelma ratkesi, kun HJK tarjosi jalkapallostadionin lasten juhlan käyttöön.

-Olimme joskus kuulleet laama-agilitystä ja tulimme osaksi sen takia tänne. Emme niinkään syntyneen kohun takia, Essi Koski naureskeli ystäviensä kanssa sen jälkeen, kun olivat vieneet lapsia rapsuttamaan alpakoita.

Myös Taru Pesonen ja Eveliina Turunen veivät lapsiaan alpakoita tapaamaan.

-Mietittiin, että mitä kivaa voisi lasten kanssa tehdä tänään, kun yleensä kaikki on hiljaista itsenäisyyspäivänä. On tosi mukavaa ollut. En ollut kuullut tähän liittyneestä kohusta, Pesonen kertoi.

-Ja se on kiva, kun on erikoisia eläimiä paikalla. Minuun vaikutti tapahtumaan liittynyt kohu. Halusin tulla paikalle osoittamaan tukea, Eveliina Turunen sanoi.

Kohuttujen alpakoiden saapuminen juhlaan oli vielä keskiviikkona vaakalaudalla, koska yksi alpakkatila ei sittenkään tuonut eläimiä paikalle. Järjestäjät saivat kuitenkin nopealla aikataululla hankittua korvaavia alpakoita stadionille.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic