Uutiset

EU julkaisi Venäjän vastaiset pakotteet: listalla mukana muun muassa Venäjän ulkoministeri ja muita merkittäviä hallinnon henkilöitä

Listalla on myös hallituspropagandan kannalta keskeisiä toimijoita, kuten uutiskanava Russia Todayn päätoimittaja ja niin kutsuttu Pietarin trollitehdas.
EU on julkaissut virallisen listan Venäjän vastaisista uusista pakotteista. Uusien pakotteiden piirissä ovat muun muassa Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu (kuvassa), pesidentin kanslian henkilöstöpäällikkö Anton Vaino sekä ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova. Lehtikuva/ / AFP / SHAMIL ZHUMATOV

EU on julkaissut virallisen listan Venäjän vastaisista uusista pakotteista. Uusien pakotteiden piirissä ovat muun muassa Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu, pesidentin kanslian henkilöstöpäällikkö Anton Vaino sekä ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova.

EU:n pakotelista julkaistiin ja se astui voimaan Suomen aikaa torstain vastaisena yönä.

Listalla on myös muita ministereitä, Venäjän armeijan johtoa sekä pankkeja ja niiden johtohenkilöitä.

Lisäksi mukana on hallituspropagandan kannalta keskeisiä hahmoja, kuten uutiskanava Russia Todayn päätoimittaja Margarita Simonjan.

Pakotteita määrättiin myös niin kutsutulle Pietarin trollitehtaalle, jonka on katsottu sekaantuneen muun muassa Yhdysvaltain presidentinvaaleihin vuonna 2016.

EU-maiden ulkoministerit saavuttivat yksimielisyyden pakotteista tiistaina. Pakotteita langetettiin vastatoimena sille, että Venäjä päätti tunnustaa Itä-Ukrainan separatistialueiden itsenäisyyden.

Pakotteiden odotettiin tulevan voimaan Suomen aikaa keskiviikkoiltana. Aiemmin keskiviikkona kansainvälisissä medioissa kerrottiin jo ennakkoon, että pakotteiden kohteena olisivat ainakin Shoigu, Vaino ja Zaharova.

Nyt voimaan astuneet pakotteet ovat osa toimista, joita EU on valmistellut Ukrainaan kohdistuvan Venäjän hyökkäyksen varalta. EU-maiden johtajat kokoontuvat Brysseliin tänään keskustelemaan seuraavista toimista.

EU:lla on jo ennestään voimassa Venäjän vastaisia pakotteita, joita on langetettu sen jälkeen, kun Venäjä vuonna 2014 miehitti Ukrainalle kuuluvan Krimin niemimaan.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic