Uutiset

EU-maat kokoontuvat tänään Brysseliin pohtimaan ratkaisuja maahanmuuttokysymyksiin – pääministeri Juha Sipilä on myös mukana

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on kutsunut koolle tapaamisen, jonka tarkoituksena on etsiä kestäviä ratkaisuja muuttoliikekysymyksiin.

Muuttoliike on yksi ensi viikolla järjestettävän Eurooppa-neuvoston keskeisistä teemoista.

Myös Suomen pääministeri Juha Sipilä osallistuu tänään sunnuntaina Brysselissä järjestettävään EU-maiden päämiesten epäviralliseen työtapaamiseen.

Tapaamisen syynä on eripura maahanmuuttokysymyksissä Saksan ja Italian sisäministerien välillä. Italian uusi hallitus on ottanut aiempaa jyrkemmän kannan maahanmuuttoon.

Saksan sisäministeri Horst Seehofer haluaa käännyttää rajalta hakijat, jotka ovat jo rekisteröityneet jossain toisessa jäsenmaassa. Italian sisäministeri Matteo Salvini on puolestaan torpannut etukäteen julkisuuteen vuodetun päätelmäluonnoksen, jossa jäsenmaat olisivat sitoutuneet tekemään kaikkensa estääkseen turvapaikanhakijoiden liikkumisen maiden välillä.

Jotta Euroopan turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikkaan saataisiin selkoa, 16 EU-maan päämiehet kokoontuvat tänään.

Ratkaisuja tuskin vielä saadaan, sillä Italian pääministeri on ilmoittanut estävänsä päätökset. Sen sijaan oletettavaa on, että asetelmat selkiävät. Lännen Media seuraa tilannetta paikan päällä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic