Uutiset

EU:n sisäisen turvallisuuden rahasto jakaa 15,5 miljoonaa euroa hanketukea – Tuki voi kohdistua esimerkiksi poliisiyhteistyön edistämiseen

EU jakaa hankerahaa sisäisen turvallisuuden rahaston kautta. Kuvituskuva.

Euroopan unionin sisäisen turvallisuuden rahasto (ISF) jakaa 15,5 miljoonaa euroa hankkeille, jotka liittyvät ulkorajoihin, viisumipolitiikkaan, poliisiyhteistyöhön, rikollisuuden ehkäisyyn ja torjuntaan tai turvallisuuteen liittyvien riskien ja kriisien hallintaan. Asiasta kertoo tiedotteessaan sisäministeriö.

Tiedotteen mukaan ulkorajojen ja viisumipolitiikan osalta voidaan rahoittaa hankkeita, joilla tuetaan yhteistä viisumipolitiikkaa, torjutaan laitonta maahanmuuttoa, varmistetaan kolmansien maiden kansalaisten tasapuolinen kohtelu sekä tuetaan rajavalvontaa.

Vastaavasti poliisiyhteistyön, rikollisuuden ehkäisemisen ja torjumisen sekä kriisinhallinnan osalta voidaan rahoittaa hankkeita, joilla edistetään poliisiyhteistyötä ja tietojenvaihtoa. Rahoitusta voivat saada myös hankkeet joiden avulla esimerkiksi ehkäistään rikollisuutta ja torjutaan rajat ylittävää, vakavaa ja järjestäytynyttä rikollisuutta sekä terrorismia.

Sisäministeriön mukaan tukea voidaan myöntää julkisoikeudelliselle ja yksityisoikeudelliselle EU-jäsenvaltioon rekisteröityneelle oikeushenkilölle. Tukea ei kuitenkaan myönnetä lainkaan yksityishenkilöille.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti