Uutiset

Euroopan lääkevirasto hyväksyy ensimmäisen koronarokotteen mahdollisesti ennen joulua – Rokotukset voivat alkaa EU:ssa vielä tämän vuoden puolella

Euroopan lääkevirasto EMA on aiemmin ilmoittanut antavansa lausunnon Pfizerin ja Biontechin rokotteesta 29. joulukuuta mennessä. Lopullisen hyväksynnän rokotteesta tekee Euroopan komissio.
Koronarokotukset alkoivat Yhdysvalloissa maanantaina. Kuva: epa08883850
Koronarokotukset alkoivat Yhdysvalloissa maanantaina. Kuva: epa08883850

Euroopan lääkevirasto EMA voi antaa hyväksyntänsä ensimmäiselle koronarokotteelle jo 23. joulukuuta, Saksan hallituksen lähde kertoo uutistoimisto Reutersille. Tämä tarkoittaa sitä, että EU seuraa pian Yhdysvaltojen ja Britannian perässä kohti rokotusten aloittamista.

Kyseessä on saksalaisen Pfizerin ja yhdysvaltalaisen Beiontechin rokote.

Saksan terveysministeri Jens Spahn sanoi tiedotustilaisuudessa tiistaina, että hän toivoo EU:n hyväksyvän rokotteen ennen joulua, jotta rokottaminen saataisiin käyntiin vuoden loppuun mennessä.

Saksalainen sanomalehti Bild kirjoitti aiemmin tiistaina, että EMA:n lausunto on ajoitettu Saksan hallituksen ja Euroopan komission lähteiden mukaan joulukuun 23. päivälle. Sanomalehti myös kertoo, että EU:n puheenjohtajamaa Saksa aloittaa rokotukset mahdollisesti jo 26. joulukuuta.

EMA:sta kerrottiin joulukuun alussa, että se suunnittelee mahdollisen hyväksynnän antamista Pfizer/Biontech-rokotteelle 29. joulukuuta mennessä, ja Modernan kehittämälle rokotteelle 12. tammikuuta mennessä.

Rokotteen jakaminen on aloitettu jo muun muassa Yhdysvalloissa, Britanniassa ja Kanadassa.

EMA:n tiedottaja toisti, että rokotteen hyväksymisestä päätettäisiin 29. joulukuuta mennessä.

Biontech ei vastannut Reutersin kommenttipyyntöön.

Lopullisen päätöksen rokotteiden hyväksymisestä EMA:n suositusten pohjalta antaa Euroopan komissio.

Uusimmat

Fingerpori

comic