Uutiset

Euroopan maat höllentävät koronarajoituksiaan – Italiassa avautuvat kirkot, kahvilat ja kampaamot, Tanskassa lukiolaiset palaavat kouluun 

Myös Kreikka lieventää rajoituksia. Maan arkeologiset kohteet Ateenan Akropolista myöten ovat avautuneet. yleisölle. Kuva: EPA

Useat Euroopan maat höllentävät tänään koronarajoituksiaan.

Italiassa ovensa saavat avata muun muassa kirkot, baarit, kahvilat ja kampaamot kahden kuukauden kiinni olon jälkeen. Myös suljettuna olleita kauppoja avautuu.

Italian rajoituksia noudattanut Vatikaani on sekin avannut jälleen Pietarinkirkon, joka suljettiin maaliskuun alkupuolella. Avautumista odotti muutama ihminen pysytellen erillään toisistaan. Heidän lämpönsä mitattiin ennen sisäänpääsyä.

Kirkkojen avautuminen merkitsee sitä, että italialaiset voivat jälleen käydä messuissa ja järjestää kirkollisia tilaisuuksia, kuten hautajaisia ja häitä, kunhan noudattavat tiettyjä varotoimia. Näihin lukeutuvat kasvomaskit ja fyysisen etäisyyden pitäminen.

Tätä ennenkin monissa kirkoissa on voinut käydä rukoilemassa.

Tanskassa aukeavat ravintolat

Tanskassa puolestaan yläasteen ja lukion oppilaat palaavat kouluihin opiskeltuaan kaksi kuukautta etäopetuksessa. Opetusohjelmaa on muokattu ja tuntien määrä vaihtelee eri kouluissa.

Nuorimmat oppilaat palasivat kouluihin jo pääsiäisen jälkeen.

Tanska lieventää tänään myös muita koronarajoituksia, Niinpä ovensa saavat avata muun muassa ravintolat, kahvilat ja jumalanpalveluspaikat.

Ateenan Akropolis on jälleen auki

Myös Kreikka lieventää rajoituksia. Maan arkeologiset kohteet Ateenan Akropolista myöten ovat avautuneet. yleisölle.

Akropoliilla avautumista juhlistettiin seremonialla, jota johti presidentti Katerina Sakellaropoulou. Läsnä oli vain työntekijöitä ja toimittajia, joilla kaikilla oli kasvomaski.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti