Uutiset

Ex-puolisoaan oppilaitoksen käytävällä puukottanut mies selitti tekoa oikeudessa "näytelmällä" – Puukotusta puidaan seuraavaksi hovissa

49-vuotias mies puukotti entistä puolisoaan kesken päivän oppilaitos Vamiassa Vaasassa viime lokakuussa. Mies ja syyttäjä ovat valittaneet käräjäoikeuden tuomiosta.
Vaasassa syksyllä 2018 sattunut oppilaitospuukotus on etenemässä hovioikeuteen. Kuva: Jaana Mattila

Vaasassa sattunut oppilaitospuukotus on etenemässä hovioikeuden käsiteltäväksi.

Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi tammikuun lopussa Ali Rashid Majeed Majeedille viisi ja puoli vuotta vankeutta muun muassa tapon yrityksestä.

Pohjanmaan käräjäoikeudesta kerrottiin keskiviikkona Lännen Medialle, että sekä syyttäjä, Majeed että teon uhri ovat valittaneet käräjäoikeuden tuomiosta.

Majeed iski entistä puolisoaan keittiöveitsellä kesken päivän Vaasassa oppilaitos Vamiassa lokakuussa 2018. Käytävällä tehty isku keskeytyi, kun sivulliset tulivat väliin.

Oikeudessa mies tunnusti iskeneensä ja lyöneensä tilanteessa suutuspäissään uhria, mutta kiisti yrittäneensä tappaa tätä. Taustalla oli hänen mukaansa myös riita heidän omaisuutensa jakamisesta.

Hän selitti tekoa oikeudessa lisäksi ”näytelmällä”, jolla hän halusi palauttaa omat kasvonsa muiden arabitaustaisten miesten silmissä.

Syytetty oli oikeudessa kertonut kokeneensa, että hänen entisen puolisonsa uskottomuus oli saattanut tämän naurunalaiseksi. Mies kertoi pyrkineensä palauttamaan kunniansa aikomallaan näytelmällä.

Mies tunnusti oikeudessa törkeän pahoinpitelyn, mutta Pohjanmaan käräjäoikeus arvioi, että puukoniskut olivat potentiaalisesti hengenvaarallisia.

Syyttäjä vaati alun perin miehelle tuomiota murhan yrityksestä, mutta käräjäoikeus katsoi teon täyttäneen tapon yrityksen tunnusmerkit.

Mies tuomittiin samassa myös aiemmin samana vuonna sattuneesta pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Jutun käsittely jatkuu aikanaan Vaasan hovioikeudessa. Käräjäoikeudessa tuomittu mies on edelleen vangittuna.

Uusimmat

Fingerpori

comic