Uutiset

F-Secure ostaa englantilaisyrityksen – hakee Euroopan johtoasemaa ja jalansijaa Britannian ja Yhdysvaltojen markkinoille

Suomalainen kyberturvallisuusyhtiö F-Secure allekirjoitti maanantaina sopimuksen, jolla se hankkii omistukseensa kyberturvallisuusyhtiö MWR InfoSecurityn koko osakekannan.

F-Securen toimitusjohtaja Samu Konttinen kertoo yhtiön etsineen jo pitkään strategiaansa sopivia yritysostokohteita, joista brittiläinen MWR Infosecurity on ollut yksi. Yritysostolla F-Secure toteuttaa kasvustrategiaansa.

Yrityskauppa tuo F-Securelle uutta teknologiaa tietomurtojen paljastamiseen sekä noin 400 uutta alan ammattilaista. Tällä hetkellä F-Securella on yli tuhat työntekijää.

-MWR InfoSecuritylla on loistavaa teknologiaa, joka sopii meidän olemassa olevaan tarjontaamme todella hyvin. Heidän tuotteensa täydentävät meidän kyvykkyyksiämme havaita kohdennettuja hyökkäyksiä ja tietomurtoja, Konttinen sanoo Lännen Medialle.

MWR InfoSecurityn työntekijät jatkavat Konttisen mukaan omilla toimipaikoillaan ja omissa tehtävissään. MWR InfoSecurityn toimitusjohtaja Ian Shaw’sta tulee F-Securen johtoryhmän jäsen.

-Tarjoamme nykyään myös tietoturvan asiantuntijapalveluita, ja nyt saamme monta sataa huippuammattilaista tiimiimme mukaan maailman suurimmilla kyberturvamarkkinoilla Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa, Konttinen iloitsee.

MWR InfoSecurityn päätoimipaikat sijaitsevat Britanniassa, Yhdysvalloissa, Etelä-Afrikassa ja Singaporessa. MWR InfoSecurityn omistavat tällä hetkellä yksi pääomasijoittaja ja yrityksen henkilöstö.

F-Securen palveluiden painopiste on tähän saakka ollut Pohjoismaissa. Yritysoston myötä sille aukeavat nyt Britannian, Yhdysvaltojen, Etelä-Afrikan ja Singaporen markkinat, joilla MWR InfoSecuritylla on jo ennestään liiketoimintaa.

Sadan miljoonan euron kauppa

Käteisenä maksettava kauppahinta MWR InfoSecurityn koko osakekannasta on 80 miljoonaa puntaa (noin 91,62 miljoonaa euroa).

Sen lisäksi maksetaan enintään 25 miljoonan punnan (28,63 miljoonan euron) ehdollinen osuus liiketoiminnallisten tavoitteiden täyttyessä. Kauppahinta maksetaan osin yhtiön käteisvaroista ja osin yhtiön ottamalla lainalla.

F-Secure arvioi parhaillaan järjestelyn vaikutusta yhtiön näkymiin vuodelle 2018. Yhtiö kertoo päivitetyt näkymät puolivuotisraportoinnissaan.

MWR InfoSecurityn liikevaihdon arvioidaan tilikaudella 2018 (1.7.2017—30.6.2018) olevan 27,6 miljoonaa puntaa (noin 31,61 miljoonaa euroa).

-Yrityskauppaan liittyy aina riski, miten yrityskulttuurit sopivat toisiinsa, mutta sen suhteen olemme hyvin luottavaisia. Tietoturva-alalla työntekijöillä on vahva yhteinen tavoite taistella verkkorikollisia vastaan, Konttinen toteaa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic