Uutiset

Festivaalin kylkeen turvapaikanhakijoiden ja Suomi ensin -väen mielenosoitukset — "Aivan mainiota"

Turvapaikanhakijoiden Oikeus elää -mielenosoitus sekä maahanmuutto- ja EU-kriittinen Suomi ensin -mielenosoitus saavat molemmat jatkaa Helsingin keskustassa.

Ne joutuvat kuitenkin siirtymään pois Helsingin Rautatientorin tapahtuma-alueelta, koska lauantaina torilla alkaa Maailma kylässä -festivaali.

Festivaalin järjestäjät ovat tyytyväisiä siihen, että pitkien neuvottelujen seurauksena kaikille on löytymässä tilaa.

-Tästä on neuvoteltu jo useita viikkoja. Tarkkaa tietoa ei minulla vielä ole, mutta ilmeisesti myös Suomi ensin -mielenosoitukselle on löytymässä läheltä tilaa. Se on aivan mainiota, sanoo ohjelmajohtaja Outi Hannula festivaalia järjestävästä Kepasta.

Maailma kylässä on ilmainen poikkitaiteellinen kulttuurifestivaali, järjestöjen messutapahtuma, ruokakarnevaali ja ajankohtaisten aiheiden keskusteluareena.

Mielenosoittajien kanssa ovat neuvotelleet Helsingin kaupunki ja poliisi. Aiemmin suunniteltiin sitä, että mielenosoituskäyttöä rajoitettaisiin tapahtumien takia.

-Käytyjen keskustelujen ja saadun lisätiedon pohjalta päätimme poliisin kanssa arvioida uudelleen Rautatientorin kokouskäytön rajoittamista. Oikeus elää -mielenosoitus voi jäädä alueen lähistölle Kepan Maailma kylässä -tapahtuman ajaksi. Tapahtuman aikana mielenosoitusta pienennetään sovitusti, Helsingin rakennusviraston alueidenkäytöstä vastaava toimistopäällikkö Timo Korhonen kertoo Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Maanantaina iltapäivällä Helsingin poliisi vahvisti sen, että myös Suomi ensin -mielenosoitus saanee uuden paikan.

-Tämänhetkisen, järjestäjän kanssa sovitun suunnitelman mukaan kyseinen mielenosoitus (Suomi ensin) sijoitetaan uudestaan Rautatientorin laidalle, vastaavasti kuin turvapaikanhakijoiden ja heidän tukijoidensa Oikeus elää -mielenosoitus, poliisi tiedotti.

Poliisi seuraa ja arvioi Maailma kylässä -tapahtuman rakentamisajasta lähtien alueen turvallisuus- ja liikennetilannetta. Poliisi voi antaa tarvittaessa määräyksiä alueen, rakenteiden koon ja paikan suhteen. (Lännen Media)

Asiasanat

Fingerpori

comic