Uutiset

Filippiinien poliisi löysi yli 1 500 ilmastointiteipillä sidottua kilpikonnaa Manilan lentoasemalta

Salakuljettaja pakeni paikalta kuultuaan häntä uhkaavista vakavista rangaistuksista.
Salakuljettaja oli sitonut kilpikonnat ilmastointiteipillä.

Filippiinien poliisi on saanut haltuunsa Manilan lentoasemalla yli 1 500 kilpikonnaa, joita yritettiin salakuljettaa maahan, kertoo BBC. Ilmastointiteippiin käärityt kilpikonnat olisivat myytyinä maksaneet yhteensä noin 76 200 euroa.

Poliisi uskoo salakuljettajan hylänneen kilpikonnat sisältävät laukut sen jälkeen kun hänelle selvisi, kuinka kovat rangaistukset villieläinten salakuljettajia odottaa.

Kiinni jäänyt salakuljettaja voi joutua kahdeksi vuodeksi vankilaan ja maksamaan 3 400 euron sakot.

Poliisi löysi salakuljettajien jäljiltä kaikkiaan 1 529 kilpikonnaa, mukana oli myös kannuskilpikonnia, jotka ovat Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton IUCN:n uhanalaisten lajien listalla.

Tulliviranomaisten mukaan kilpikonnat jätti jälkeensä filippiiniläinen matkustaja, joka oli tullut maahan Philippine Airlinesin lennolla Hongkongista.

Virkailijoiden mukaan matkustaja oli ehkä jättänyt laukut jälkeensä sen jälkeen, kun matkustajille oli kerrottu ”valppaudesta, jolla villieläinten salakuljetusta seurataan ja (salakuljetusta) koskevista rangaistuksista”.

Kilpikonnat on nyt luovutettu yksikölle, joka seuraa villieläinten kauppaa.

Lemmikkeinä, ruokana, lääkkeenä

Kilpikonnia pidetään usein eksoottisina lemmikkieläiminä, mutta joissakin paikoissa Aasiaa niitä käytetään myös perinteiseen lääkintään tai niitä tarjoillaan ruoaksi.

Kilpikonnan lihaa pidetään eräissä paikoissa lempeä nostattavana ravintona. Luut jauhetaan lääkkeeksi.

Viime viikolla Malesiaan salakuljetettiin laivalla 3 300 flynkilpikonnaa. Salakuljettajat jäivät kuitenkin kiinni Malesian merenkulkuviranomaisten tarkastuksessa.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti