Uutiset

Filippiinien presidentti: Ampukaa ulkonaliikkumiskieltoa rikkovat kuoliaaksi!

Maan poliisipäällikkö kiirehti kiistämään, että ketään ammuttaisiin tämän vuoksi.
Koronavirusta vastaan suojautunut poliisi tutki Manilan kadulla liikkuneen miehen papereita Filippiineillä keskiviikkona. Kuva: epa08336273
Koronavirusta vastaan suojautunut poliisi tutki Manilan kadulla liikkuneen miehen papereita Filippiineillä keskiviikkona. Kuva: epa08336273

Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte on varoittanut koronaviruspandemian vuoksi julistettujen ulkonaliikkumiskieltojen rikkojia, että nämä saattavat tulla ammutuksi, mikäli nämä aiheuttavat hankaluuksia. Hän myös sanoi, että terveystyöntekijöiden ahdistelu on vakava rikos, jota ei suvaita.

Televisioidussa puheessaan Duterte sanoi olevan tärkeää, että kaikki noudattavat sääntöjä ja pysyttelevät karanteenissa. Samaan aikaan viranomaiset yrittävät hidastaa pandemian etenemistä maassa, jonka hutera terveydenhuoltojärjestelmä ei kestä paljoa tautitapauksia.

Filippiineillä on tilastoitu tähän mennessä 96 koronaviruskuolemaa ja 2 311 vahvistettua tautitapausta. Joka päivä tulee satoja uusia tapauksia.

– Tilanne pahenee. Jälleen kerran sanon teille, että tilanne on vakava ja että teidän on kuunneltava, Duterte sanoi myöhään keskiviikkona.

– Määräykseni poliisille ja armeijalle… mikäli hankaluuksia ilmenee ja jos he vastustavat ja henkenne on vaarassa, ampukaa heidät kuoliaaksi.

– Ymmärrättekö? Kuoliaaksi. Hankaluuksien aiheuttamisen sijaan minä hautaan teidät.

Manilan köyhät protestoivat ruoka-avun niukkuutta

Presidentin kommentit tulivat sen jälkeen kun media kertoi häiriöistä ja useista pidätyksistä keskiviikkona Manilan köyhien kaupunginosassa. Siellä protestoitiin liian vähäisen hallituksen ruoka-avun vuoksi.

Sairaaloiden työntekijät ovat puolestaan valittaneet sosiaalista leimautumistaan ja joutumistaan fyysisten hyökkäysten kohteeksi.

Aktivistit syyttävät Duterten lietsovan väkivaltaa kuten on käynyt hänen julistamassaan sodassa huumeita vastaan. Poliisi ja tuntemattomat pyssymiehet ovat surmanneet tuhansia ihmisiä, joiden väitettiin käyttäneen tai myyneen huumeita.

Maan poliisipäällikkö sanoi torstaina, että kovilla puheillaan Duterte todisteli ottavansa julkisen järjestyksen säilymisen vakavasti ja että ketään ei ammuttaisi.

Uusimmat

Fingerpori

comic