Uutiset

Finnair lentää Dubaihin Saudi-Arabian kautta – Lentomatka kestää kaksi tuntia pitempään

Finnair tiedottaa Dubaihin lentäville asiakkailleen muuttuneesta lentoreitistä sähköpostilla ja tekstiviesteillä. Poikkeusreitillä lennetään ainakin viikon ajan. Yhdysvalloissa kansainvälinen ilmailuhallinto kielsi kaupallisia lentoyhtiöitä lentämästä Iranin, Irakin ja Persianlahden ilmatilassa.
Finnar pitää parhaillaan palaveria, jossa käsitellään sitä, miten Iranin ilmaiskut vaikuttavat lentoreitteihin. Kuva: Mauri Ratilainen
Finnar pitää parhaillaan palaveria, jossa käsitellään sitä, miten Iranin ilmaiskut vaikuttavat lentoreitteihin. Kuva: Mauri Ratilainen

Finnair muuttaa Dubain-lentojen lentoreittejä Iranin ilmaiskujen vuoksi. Finnair lentää Dubaihin Saudi-Arabian ilmatilan kautta kiertääkseen Iranin ja Irakin ilma-alueet viime yönä tapahtuneiden iskujen vuoksi.

– Muutokset alkavat heti ja seuraamme tilannetta tarkasti. Nyt olemme varautuneet siihen, että kaikki tämän viikon Dubain-lennot lennetään Saudi-Arabian ilmatilan kautta, Finnairin viestinnästä kerrotaan.

Finnair lentää Dubaihin kuusi kertaa viikossa.

Finnairin viestinnän mukaan lentoreitin muutos vaikuttaa myös lentoaikaan.

Lentoaika pitenee noin kaksi tuntia. Tämä johtuu pidemmästä matkasta ja tankkauksen vuoksi tehtävästä välilaskusta.

– Kiertoreitti pidentää lentoa kahdella tunnilla. Irakin ja Iranin kautta lentäessä reitti on suorempi, jolloin myös lentoaika on lyhempi.

Finnairin viestinnän mukaan Dubaihin meneville lentomatkustajille tiedotetaan muuttuneesta tilanteesta sähköpostilla ja tekstiviesteillä.

Tänään keskiviikkona lähtenyt Dubain-lento myöhästyi kolmisen tuntia.

Aikataulun mukaan lennon olisi pitänyt lähteä aamulla kello 8.05, mutta kone pääsi matkaan vasta yhdentoista jälkeen.

Kansainväliset lentoyhtiöt muuttavat lentoreittejään

Myös suurimmat kansainväliset lentoyhtiöt ovat kertoneet muuttavansa lentoreittejään Iranin iskujen vuoksi. Lentoreitit ohjataan pois Iranin ja Irakin ilmatilasta.

Lentoyhtiöt kertovat tiedotteissaan seuraavansa tilannetta ja välttävänsä lentämistä Iranin ja Irakin ilmatilassa.

Yhdysvalloissa kansainvälinen ilmailuhallinto on niin ikään kieltänyt omia kaupallisia lentoyhtiöitä lentämästä Iranin, Irakin ja Persianlahden ilmatilassa.

Uusimmat

Fingerpori

comic