Uutiset

Finnair lisää lentoja keväällä ja kesällä – yhdensuuntaisten lippujen tarjontaan useita parannuksia

Epävarmuustekijöitä on koronakriisin vuoksi yhä paljon, mutta tarvittaessa Finnair on valmis nopeisiinkin ratkaisuihin.
Finnairin kotimaan lennot vetävät jo nyt kohtalaisen hyvin. Arkistokuva on Rovaniemeltä. Kuva: Pekka Aho
Finnairin kotimaan lennot vetävät jo nyt kohtalaisen hyvin. Arkistokuva on Rovaniemeltä. Kuva: Pekka Aho

Vuoden 2019 tasolle ei päästä, mutta tilanteen niin salliessa lentojen määrää lisätään tuntuvasti keväällä ja kesällä. Siinä olivat Finnairin pääkuulumiset yhtiön lähinnä matkailuväelle suuntaamassa kansainvälisessä etätiedotustilaisuudessa perjantaina.

Kotimaan suunnitelmissa on muun muassa Oulun, Kuusamon ja Lapin lentojen lisäämistä. Turun ja Tampereen on määrä palata ohjelmaan huhtikuussa.

Myyntijohtaja Mikko Turtiaisen esittelemällä kevään ja kesän lentokohdelistalla ovat myös Tukholma ja muut pohjoismaiset pääkaupungit. Sama koskee Baltian maita.

Keskisenkin Euroopan kohteisiin Finnair alkaa näillä näkymin lentää nykyistä useammin – ja mahdollisesti myös edullisemmin.

Ouluun 38 ja Lontooseen 60 eurolla

Uutuutena Finnairin Suomen ja globaalin yritysmyynnin johtaja Sari Fairchild esitteli kotimaan ja Euroopan yhdensuuntaiset lentoliput vuosimallia 2021.

– Päädyimme niihin yleisön pyynnöstä, Fairchild kertoi.

– Ne tuovat tarjontaan vaihtoehtoja, joustavuutta ja helppoutta. Toivomme niiden myös edistävän kysyntää.

Esimerkkeinä tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että Helsinki-Vantaalta Ouluun voi lentää ketterästi edullisimmillaan 38 eurolla. Kalleimman lipun hinta on 352 euroa.

Helsingistä Lontooseen vastaava hintahaitari on 60-473 euroa ja Pariisiin 96-493 euroa.

Myös kaukolentoja lisätään

Kaukolentoja Finnair lisää suunnitelman mukaan keväällä ja varsinkin kesällä.

Jos korona suo, Aasiasta lisättävien lentojen listalla ovat muiden muassa Shanghai ja Peking sekä Soul ja uutuutena Busan. Myös Tokion Haneda ja Osaka ovat mukana. Osaan Aasian kohteista Finnair lentää nytkin.

New Yorkin ja Chicagon lennot on määrä aloittaa keväällä. Myöhemmin ohjelmaan palaa mahdollisesti myös Los Angeles.

Ilmassa yhä paljon kysymyksiä

Sekä myyntijohtaja Mikko Turtiaisen että kaupallisen johtajan Ole Orvérin mukaan epävarmuustekijöitä on kuitenkin vielä paljon.

– Miten rokotukset alkavat vaikuttaa ja miten yhteiskunnat avautuvat eri maissa? Mitkä kohteet alkavat vetää ensimmäisten joukossa ja koska? Turtiainen luetteli avoimia kysymyksiä.

Hän arveli, että ensimmäisinä elpyvät Suomen ja Euroopan kohteet. Kotimaa vetää lentomatkustajia jo nyt kohtalaisen hyvin.

Orvér korosti puheenvuorossaan luottamusta. Esimerkiksi lipunhintojen palautuksissa asiakkaat voivat hänen mukaansa luottaa Finnairiin.

– Me tarvitsemme nyt eteenpäin katsovia suunnitelmia ja monensuuntaista yhteistyötä, Orvér tiivisti.

Uusimmat

Fingerpori

comic