Uutiset

Finnair peruu Rooman-lentojaan koronavirustilanteen vuoksi

Finnair kertoo myös päivittäneensä lentolippujensa muutosehtoja koronavirustilanteen vuoksi. Kuva: Mikko Pulliainen

Finnair on perunut Rooman-lentonsa ensi torstaista alkaen noin neljäksi viikoksi. Yhtiön mukaan peruutus koskee lentoja aikavälillä 12. maaliskuuta ja 7. huhtikuuta. Jo aiemmin yhtiö on ilmoittanut peruvansa Milanon-lentonsa tästä päivästä lähtien 7. huhtikuuta asti.

Yhtiöstä kerrotaan, että perutun lennon ajankohdan voi siirtää marraskuun loppuun asti tai käyttämättömästä lentolipusta voi hakea hyvitystä. Finnair myös lupaa tehdä parhaansa etsiäkseen vaihtoehtoiset lennot määränpäähän niille, jotka eivät halua muuttaa tai perua matkaansa.

Yhtiö perustelee päätöstä ulkoministeriön matkustustiedotteella. Eilen päivitetyssä tiedotteessa ohjeistetaan välttämään tarpeetonta matkustamista Italiaan koronavirustilanteen vuoksi.

– Asiakkaiden ja henkilöstön terveys ja hyvinvointi on Finnairille keskeisen tärkeää, yhtiö sanoo tiedotteessa. Italian hallitus päätti viikonloppuna rajoittaa miljoonien ihmisten liikkumista maan pohjoisosassa. Tarkoitus on rajoittaa koronaviruksen leviämistä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Italiassa on vahvistettu yli 7  300 koronavirustartuntaa, joka on eniten Euroopassa.

Muuttaminen onnistuu, perumisessa normaalit säännöt

Finnair kertoo myös päivittäneensä lentolippujensa muutosehtoja koronavirustilanteen vuoksi. Uusien ehtojen mukaan lentojen ajankohtaa voi muuttaa ilman maksua, kun matkustaa viimeistään 30. marraskuuta.

Ehdot koskevat varauksia, jotka on tehty viimeistään 30. huhtikuuta. Muutosoikeus on voimassa aina marraskuun loppuun asti, ja myös alkuperäisen matkustuspäivän pitää olla viimeistään marraskuussa. Lisäksi varauksen pitää olla Finnairin operoimalle ja markkinoimalle lennolle ja Finnairin lipulla. Edellytyksenä toki on, että halutulla uudella lennolla on tilaa.

Finnairilta kerrotaan, että yhtiö haluaa tarjota asiakkailleen mahdollisuuden tehdä myös uusia varauksia maalis- ja huhtikuussa rauhallisin mielin. Muutosoikeus ei kuitenkaan koske Finnair Holidays -matkojen, Aurinkomatkojen tai muiden matkanjärjestäjien asiakkaita.

Uudet ehdot koskevat vain lentovarausten muuttamista. Jos matkan haluaa perua kokonaan, noudatetaan mahdollisessa rahojen takaisinmaksussa normaaleja lippusääntöjä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic