Uutiset

Finnair peruu useita lentoja koronaviruksen takia – Kaikki maaliskuun lennot saa siirtää toiseen ajankohtaan maksutta

Koronaviruksen takia kaikki maaliskuulle varatut Finnairin lennot voi koronaviruksen takia siirtää ilman lisäkuluja. Lento pitää käyttää kesäkuun loppuun mennessä samaan kohteeseen. Kuva: EPA

Finnair peruu useita lentoja koronaviruksen takia. Esimerkiksi Manner-Kiinaan suuntautuvat lennot perutaan myös huhtikuun ajalta. Aiemmin on ilmoitettu, että ne perutaan maaliskuun loppuun asti.

Lisäksi päivittäiset lennot Etelä-Koreaan Souliin perutaan 9.3.–16.4. Finnair vähentää myös Japanin Osakan-reitiltään kaksi viikkovuoroa, joten se lentää kesäkaudella Osakaan 10 kertaa viikossa aiemmin suunnitellun 12 kerran sijaan. Lisäksi Finnair lentää Hongkongiin huhtikuussa yhden vuoron päivässä normaalin kahden päivittäisen vuoron sijaan.

Finnairilla oli myös tarkoitus avata uusi reitti Etelä-Koreaan Busaniin, mutta reitin avausta siirretään maaliskuun lopusta heinäkuun alkuun.

Jo eilen lentoyhtiö kertoi, että lennot Milanoon on peruttu 9.3.–7.4. ulkoministeriön päivitettyä Pohjois-Italiaa koskevan matkustusohjeen.

Koronaviruksen takia kaikki maaliskuulle varatut Finnairin lennot voi koronaviruksen takia siirtää ilman lisäkuluja. Lento pitää käyttää kesäkuun loppuun mennessä samaan kohteeseen.

–  Ymmärrämme, että koronavirus vaikuttaa ihmisten ajatuksiin matkustamisesta, ja haluamme sen takia tarjota tämän asiakkaille, sanoo Finnairin mediasuhteista vastaava johtaja Päivyt Tallqvist STT:lle.

Koronavirus on vaikuttanut selvästi lentojen kysyntään. Jo aiemmin Finnair on perunut noin 400 lentoa helmi–maaliskuulta.

–  Tämän päivän peruutuksilla tulee noin 700 peruttua lentoa lisää, Tallqvist kertoo.

Matkustajat ovat myös peruneet jonkin verran lentoja.

–  Se on yksi niistä tekijöistä, joiden perusteella olemme näitä päätöksiä tehneet, Tallqvist sanoo.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic