Uutiset

Finnairin koneessa Frankfurtista Helsinkiin ilmeni lennon aikana nokkatelineen vika – aiheutti suurhälytyksen, mutta kone laskeutui onnistuneesti

Helsinki-Vantaalla oli suurhälytys myöhään keskiviikkoiltana. Finnairin koneessa oli 166 matkustajaa plus miehistö, ja kone laskeutui onnistuneesti. Kone on mennyt nyt selvitykseen ja huoltoon, minkä jälkeen tiedetään lisää, mistä on ollut kyse.
Finnairin kone ilmoitti lennon aikana, että koneen nokkatelineessä on vikaa. Kyseessä on sentyyppinen vika, josta tehdään prosessinmukaisesti aina hälytys. Kuvan kone ei liity tapaukseen (arkistokuva). Kuva: Rebekka Härkönen
Finnairin kone ilmoitti lennon aikana, että koneen nokkatelineessä on vikaa. Kyseessä on sentyyppinen vika, josta tehdään prosessinmukaisesti aina hälytys. Kuvan kone ei liity tapaukseen (arkistokuva). Kuva: Rebekka Härkönen

Suurhälytyksen Helsinki-Vantaan lentokentälle aiheutti myöhään keskiviikkoiltana Finnairin kone, joka oli tulossa Frankfurtista Helsinkiin.

Finnairin viestintäpäällikkö Suvi Aaltonen kertoo Lännen Medialle, että kone ilmoitti lennon aikana, että koneen nokkatelineessä on vikaa.

– Mutta kone laskeutui onnistuneesti Helsinki-Vantaan lentokentälle. Kyseessä on sentyyppinen vika, josta tehdään prosessinmukaisesti aina hälytys, Aaltonen toteaa.

Kyseessä oli Finnairin lento AY1416 Frankfurtista Helsinkiin. Aaltosen mukaan koneessa oli 166 matkustajaa ja lisäksi miehistön jäsenet. Kone laskeutui ajallaan ja normaalisti.

STT uutisoi, että Helsinki-Vantaan lentoasemalla oli myöhään keskiviikkona suurhälytys. STT:n mukaan pelastuslaitos sai ilmoituksen puoli yhdentoista aikaan illalla. Paikalle lähetettiin useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

– Yhdentoista aikaan pelastuslaitos kertoi, että mahdollisen vaaran kohteeksi joutunut kone laskeutui turvallisesti. Pelastuslaitos ei suostunut yöllä kommentoimaan tarkemmin, minkälaisesta vaarasta tai minkä lentoyhtiön koneesta oli kyse, STT kertoo.

Suvi Aaltonen huomauttaa, että turvallisuus on Finnairille ja koko lentoalalle ykkösasia.

– Sitä varten tällaisiin asioihin valmistaudutaan ja ne otetaan aina tosissaan, hän viittaa suurhälytykseen.

Finnairin kone on nyt mennyt selvitykseen ja huoltoon. Aaltosen mukaan sen jälkeen tiedetään enemmän, mistä on ollut kyse.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti