Uutiset

Finnairin lentäjien kannustinohjelma purkautuu, 70 avainhenkilön kannustinjärjestelmä pysyy - Lentäjäliiton puheenjohtaja ei kommentoi

Finnairin lentäjät eivät päässeet säästötavoitteeseensa. Yhtiön liikevaihto ja matkustajamäärät ovat reippaassa kasvussa.

Finnairin lentäjien pitkän aikavälin osakesidonnainen kannustinohjelma purkautuu, kertoi Finnair pörssitiedotteessaan torstaina.

Finnairin mukaan kannustinohjelman toteutumisen edellytyksenä määriteltyihin säästötavoitteisiin ei päästä ohjelman voimassaoloaikana eli kuluvan vuoden loppuun mennessä. Korvaavia säästöjä ei ole löydetty yhdessä lentäjien kanssa.

Kannustinohjelma kattoi vuodet 2015–2018. Lentäjät olisivat saaneet palkkion, jos lentäjien kuluissa olisi saavutettu vuosittaiset, pysyvät 17 miljoonan euron säästöt. Lisäksi Finnairin osakekurssin oli oltava ohjelman päättyessä vähintään neljä euroa. Osakkeen kurssi on nyt noin kuusi euroa.

Ohjelmasta sovittaessa arvioitiin, että yksittäisen lentäjän ansaintamahdollisuus vuositasolla on jopa kymmenen prosenttia perusvuosipalkasta. Kannustinohjelmaan oikeutettuja lentäjiä oli noin 700.

Finnairin lentäjiä ammatillisissa ja työehtosopimusasioissa edustava Suomen Liikennelentäjäliiton puheenjohtaja Tomi Vittaniemi ei halua kommentoida kannustinohjelman purkautumista.

– Tämä on yhtiön ohjelma, siksi en kommentoi.

Kannustinohjelman aikana tehdyt 11 miljoonan euron varaukset purkautuvat nyt. Se vaikuttaa myönteisesti Finnairin liiketulokseen.

Finnairilla on voimassa suoritusperusteinen, osakesidonnainen kannustinjärjestelmä noin 70 yhtiön avainhenkilölle. Ohjelman suoritusmittareita ovat osakekohtainen tulos ja liikevaihdon kasvu. Syyskuun loppuun mennessä yhtiön liikevaihto oli kasvanut tänä vuonna 11,9 prosenttia.

Mikäli vuosille 2018 – 2020 asetetut tavoitteet toteutuvat täysimääräisinä, ohjelmassa mukana oleville jaetaan noin 370 000 Finnairin osaketta.

Finnairin vertailukelpoinen liiketulos oli vuoden kolmen ensimmäisen neljänneksen aikana 160 miljoonaa euroa. Yhtiössä arvioidaan, että sen kapasiteetti kasvaa tänä vuonna 15 prosenttia, matkustajamäärä 12-13 prosenttia ja liikevaihto 10-11 prosenttia.

Uusimmat

Fingerpori

comic