Uutiset

Finpron ja ministeriön niukka tiedotuslinja herättää kritiikkiä. Teslan tehdasta havittelevan alueen edustaja sai kehotuksen etsiä vastaus netistä.

 

Finpron sekä työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) tiedotuslinja Teslan akku- ja autotehdashankkeessa herättää kritiikkiä Kaakkois-Suomessa.

Kotka-Hamina kehitysyhtiön Cursor Oy:n myyntijohtaja

Harri Eela

arvostelee sitä, että heidän kokoamasta tietopaketista ei ole annettu mitään palautetta, vaikka sitä erikseen pyydettiin.

– Kun kysyin suoraan

Antti Aumolta

(Finpron Invest in Finland -yksikön johtaja) milloin saan palautteen hakemuksestamme, niin hän sanoi, että käy katsomassa TEMin tiedote siltä ja siltä päivältä, siellä se on muiden tiedotteiden joukossa.

– Ihmettelen kyllä sitä, emmekö saa mitään muuta viestiä, siltä kuka meiltä on tätä aineistoa pyytänyt, Eela sanoo.

Kehitysyhtiö

Cursor Oy vastasi Finpron 10. tammikuuta lähetettyyn kysymyspatteristoon. Tietopaketti oman alueen vahvuuksista lähetettiin takaisin määräajassa eli 16. tammikuuta mennessä.

25. tammikuuta TEM tiedotti, että Suomi valmistelee omaa esitystään Teslalle yhdessä Vaasan kanssa. Ministeriön tiedotteessa elinkeinoministeri

Mika Lintilä

(kesk.) totesi, että Vaasan ehdottomana etuna on vahva energia-alan osaamiskeskittymä ja ekosysteemi.

Heti seuraavana päivänä eli 26. tammikuuta Cursor tuli asiassa ulos omalla tiedotteellaan, jossa kerrottiin että myös Kaakkois-Suomen alue tarjoaa sijoittumispaikkaa Teslalle.

– Jos tällaisia kyselyitä laitetaan meille, emmekä saa niistä mitään palautetta, niin sellainen ei rakenna yhteistyötä, eikä se ole jatkon kannalta hyvä asia. Kyllä me haluamme tietää, mitkä argumentit päätöksessä olivat merkittäviä, Eela sanoo.

Eelan mukaan

yhteistyö Finpron kanssa on aiemmin sujunut hyvin.

Invest in Finland tuki aikoinaan sitä, että Haminaan saatiin Googlen palvelinhalli. Eela korostaa myös sitä, että he eivät ole Vaasan kilpailijoita.

– Vaasa tekee arvokasta työtä, ja Finpro haluisi katsoa tätä asiaa kansallisesti, joka on jo arvo sinänsä, mutta prosessi ei nyt mennyt ihan oikein, hän sanoo.

Telsan akku- ja autotehdasta

alueelleen havittelee kymmenkunta paikkakuntaa, mutta niiden nimiä ei kerrota julkisuuteen.

– Paikkakuntia selvityksessä oli mukana kymmenkunta. Emme voi kommentoida selvityksen sisältöä yksityiskohtaisesti, sillä se sisältää kaupunkien antamaa luottamuksellista tietoa, ja avaa Suomen kansainvälistä kilpailukykyä mahdollisille kilpailijamaille. sanoo sähköpostilla tavoitettu Finpron viestintäpäällikkö

Hetta Huittinen.

Finpron invest In Finland -yksikön johtaja

Antti Aumo

ei vastannut Lännen Median jättämiin yhteydenottopyyntöihin.

 

Tehdashankkeeseen

mukaan haluavien alueiden edustajat on kutsuttu jatkoneuvotteluihin ministeriöön helmikuun puolessa välissä.

– Olemme kokoamassa eri alueita yhteiseen jatkovalmistelutilaisuuteen. Siellä jaetaan tilannekuva, miltä tämä iso hanke näyttää. Voimme samalla kartoittaa niitä parhaita mahdollisuuksia ja ominaisuuksia, joita kullakin alueella on. Kyse on maajoukkueleiristä, alivaltiosihteeri

Petri Peltonen

TEMista sanoo.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic