Uutiset

Forssasta sianlihaa Kiinaan

HKScan-konserni on käynnistämässä sianlihan vientiä Suomesta Kiinaan. HKScan Finlandin sikateurastamo Forssassa on saamassa vientihyväksynnän Kiinan elintarvikeviranomaisilta, jotka tekivät tarkastuskäyntinsä tehtaalla viime elokuussa.
HKScan-konsernin toimitusjohtaja Hannu Kottonen iloitsee, että vuosia kestänyt vientihankkeen valmistelu tuottaa tulosta.
– Tämä turvaa nykytilannetta työllisyyden osalta koko sianlihaketjussa, joka on joutunut aika pitkään sopeutumaan. Ehkä tämä hiukan rauhoittaa tilannetta.
 Venäjän vuosi sitten asettaman vientikiellon vuoksi uuden markkina-alueen avautuminen suomalaiselle elintarvikeviennille on erityisen tärkeää. 

Noin 60 prosenttia Suomesta viedystä sianlihasta on lähtöisin HKScanin Forssan tuotantolaitokselta. Siellä on noin 500 työntekijää. HKScan vie lihaa tällä hetkellä lähes 50 maahan.
– Tämä vuosi menee siinä, että pääsemme hiukan aloittelemaan. Katsomme kesän-syksyn korvalla, mitä tämä tarkoittaa volyymimielessä jatkossa, Kottonen sanoo. Volyymin kasvattaminen vie aikansa. Lihatalon täytyy myös punnita kaupallisesti järkevää myyntiä ja lisäarvotuotteita.

Lue lisää lauantain Forssan Lehdestä

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic