Uutiset

Fregatti törmäsi öljytankkeriin Naton sotaharjoituksessa, useita merimiehiä loukkaantunut

Naton suureen sotaharjoitukseen Trident Junctureen osallistuu iso joukkoja sotalaivoja, muun muassa kuvassa edessä oleva Norjan merivoimien KNM Thor Heyerdahl -alus ja amerikkalainen lentotukialus USS Harry S. Truman.

Öljytankkeri ja Norjan merivoimien fregatti törmäsivät varhain torstaina Norjan länsirannikolla Hordalandissa, Bergenin kaupungin lähistöllä.

Seitsemän loukkaantunutta vietiin sairaalaan. Kenenkään vammat eivät ole vakavia.

Norjalaisfregatti KNM Helge Ingstad osallistui Naton suureen sotaharjoitukseen, jolle on annettu nimeksi Trident Juncture.

Fregatti evakuoi koko 137-henkisen miehistöstä törmäyksen jälkeen. Aamun varhaistunteina törmäyspaikalle lähetettiin palokunta- ja pelastusveneitä sekä sukeltajia

Fregatti oli törmäyksen sattuessa päättämässä omaa osuuttaan Naton harjoituksessa. Se oli palaamassa Haakonsverniin, joka on Norjan laivaston päätukikohta lähellä Bergeniä. Haakonsvern on Pohjoismaiden suurin laivastotukikohta.

Naton suuri sotaharjoitus Trident Juncture alkoi 26. lokakuuta. Se kestää marraskuun 23. päivään saakka. Siihen osallistuu 50 000 sotilasta 30 maasta, muun muassa Suomesta.

Öljytankkeri Sola TS:ssa ei havaittu suuria vahinkoja tai öljyvuotoja. Tankkerissa oli 23 hengen miehistö ja 625 000 tynnyriä raakaöljyä.

Tankkeri oli ollut matkalla Stureterminaleniin, joka on öljy- ja kaasuterminaali Øygardenin saaristokunnassa Bergenin pohjoispuolella. Terminaaliin tulee noin 150 tankkeria vuodessa.

Uusimmat

Fingerpori

comic