Uutiset

Genovan siltaturman syyksi epäillään salamaa – uhreja nyt 35, kaupungissa suruliputus

Genovan siltaturman syiden selvittely jatkuu. Moottoritiesilta Morandi tiedettiin huonokuntoiseksi. Sitä oli korjattu viimeksi pari vuotta sitten.

Genovan siltaturman epäillään johtuneen ukkosmyrskystä, mutta arviolle ei ole saatu vielä virallista vahvistusta. Italialaisen uutistoimisto Ansan silminnäkijälähteiden mukaan siltaan oli juuri ennen romahdusta iskenyt salama. Genovassa myrskysi tiistaina useiden tuntien ajan ennen onnettomuutta.

Ansan mukaan kuolonuhreja on nyt 35 ja vakavasti loukkaantuneita viisi. Turma on 2010-luvun tuhoisin siltaonnettomuus.

Genovassa on julistettu kahden päivän suruaika siltaromahduksen takia. Liput liehuvat puolitangossa tänään ja huomenna.

A10-moottoritiesilta Morandi oli noin 50 vuotta vanha. Huonokuntoista siltaa oli korjattu viimeksi pari vuotta sitten. Lähes 160 kilometrin mittainen A10-moottoritie päättyy Genovaan.

Onnettomuus tapahtui tiistaina noin kello 12.30 Suomen aikaa. Yli kilometrin mittaisen sillan romahtanut osa oli noin 200 metrin mittainen. Suurin osa siitä putosi noin 50 metriä alla oleville rautatiekiskoille. 

Muun muassa Ranskan presidentti Emmanuel Macron, Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Suomen pääministeri Juha Sipilä ovat ilmaisseet Twitterissä osanottonsa genovalaisten suruun.

Uusimmat

Fingerpori

comic