Uutiset

Google investoi Haminaan 600 miljoonaa lisää sekä kahteen uuteen tuulivoimalaan Suomessa

Google on tehnyt historiansa suurimman uusiutuvan energian sopimuksen, joka ulottuu kolmelle mantereelle. Osansa tästä saa myös Suomi.
Google julkisti eilen historiansa suurimman uusiutuvan energian investoinnin. Kun sen lukee mukaan, Googlella on nyt 52 uusiutuvan energian projektia. Kuva: HAYOUNG JEON/EPA
Google julkisti eilen historiansa suurimman uusiutuvan energian investoinnin. Kun sen lukee mukaan, Googlella on nyt 52 uusiutuvan energian projektia. Kuva: HAYOUNG JEON/EPA

Google on ilmoittanut uudesta 600 miljoonan investoinnista Haminan datakeskukseen. Tämä nostaa Yhtiön investoinnit Haminassa yhteensä kahteen miljardiin euroon.

Investoinnilla laajennetaan Haminan datakeskusta ensi vuonna. Lisäksi Google investoi kahteen uuteen tuulivoimalaan Suomessa, joiden energiantuotanto on 255 megawattia.

Pääministeri Antti Rinne ja Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai kertoivat asiasta tiedotustilaisuudessa joka on käynnissä parhaillaan Valtioneuvoston linnassa Helsingissä.

Yhteensä Google aikoo investoida 3 miljardia euroa datakeskusten laajentamiseen ympäri Eurooppaa.

– Tämä on erinomainen uutinen Suomelle, Hallitus työskentelee sen eteen että Suomeen saadaan lisää investointeja, Rinne sanoi tiedotustilaisuudessa.

Toukokuussa Google kertoi, että se rakentaa uuden palvelinkeskuksen Haminaan 600 miljoonalla eurolla. Kokonaisuudessaan Googlen on investoinut Haminaan 1,4 miljardia euroa.

Googlen ensimmäinen palvelinkeskus avattiin Haminassa vuonna 2009, ja se työllistää 300 ihmistä.

Viime vuonna Google ilmoitti, että se ostaa kolmen Suomeen rakennettavan tuulipuiston tuotannon kokonaan Haminan palvelinkeskusten käyttöön.

Historian suurin energiainvestointi

XX on osa Googlen historian suurinta uusiutuvan energian investointia, josta toimitusjohtaja Sundar Pinchai kertoi blogikirjoituksessaan torstaina. Kauppaan kuuluu yli kahden miljardin dollarin edestä uusiutuvia energianlähteitä, joihin kuuluu miljoonia aurinkopaneeleita ja satoja tuulivoimaloita kolmella eri mantereella.

Pichain mukaan energiasopimuksia on yhteensä 18, ja paketin koko on 1 600 megawattia energiantuotantoa. Yhteensä sopimukset kasvattavat Googlen tuuli- ja aurinkovoiman käyttöä 40 prosentilla 5500 megawattiin.

18 sopimukseen kuuluu investointeja Yhdysvalloissa, Chilessä ja Euroopassa. Pichain mukaan sopimuksissa ei osteta energiaa olemassa olevilta aurinko- ja tuulivoimaloilta, vaan tarkoitus on kehittää uusia projekteja.

Pichai kertoo, että uusien energiainvestointien myötä Google tuottaa enemmän uusiutuvaa energiaa vuodessa kuin esimerkiksi koko Washingtonin kaupunki tai maat kuten Liettua käyttävät vuodessa..

Uutinen päivittyy.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti