Uutiset

Grahn-Laasonen: Kokoomus löytää vielä kumppanit perhevapaiden uudistuksen toteuttamiseen

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) sanoo, että perhevapaiden uudistus pysyy entistä vahvemmin kokoomuksen tavoitteena, vaikka nykyisen hallituksen aikana se ei onnistunut.

-Perhevapaauudistus on kokoomuksen tärkeä tavoite seuraavissa hallitusohjelmaneuvotteluissa. Olisimme olleet valmiit uudistukseen jo nyt, ja meistä se ei jäänyt kiinni. Tulimme vielä maanantaina vastaan uusilla ehdotuksilla, Grahn-Laasonen sanoo.

Hän uskoo, että kokoomus löytää ennen pitkää kumppaneita, joiden kanssa perhepolitiikka voidaan tuoda nykyaikaan ja edistää työelämän ja vanhemmuuden tasa-arvoa.

Grahn-Laasosen mukaan uudistus kaatui nyt vanhoillisiin asenteisiin. Hän ei kuitenkaan ota suoraan kantaa siihen, olisiko uudistus eduskuntavaalien jälkeen helpommin toteutettavissa sdp:n ja vihreiden kuin keskustan kanssa.

Kokoomukselle olisi käynyt lasten kotihoidon tuen porrastaminen, kun taas keskustan mukaan se olisi lisännyt tukea pitkään saavien lapsiperheiden köyhyyttä.

-Mikään ei ole parempaa lääkettä lapsiperheiden köyhyyteen kuin työllistyminen. Perhepolitiikan pitää edistää tasa-arvoista työelämää ja sujuvaa lapsiperheiden arkea, johon sisältyy joustava työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen, Grahn-Laasonen sanoo.

Hän pitää naisten miehiä heikomman työmarkkina-aseman yhtenä keskeisenä syynä sitä, että äidit käyttävät perhevapaista yli 90 prosenttia.

-Sitä ei pysty muuttamaan muuten kuin lisäämällä isien osuutta perhevapaista ja rakentamalla kannusteita naisten ehjiin työuriin ja työllistymiseen.

Grahn-Laasosen mukaan naisten työllisyys olisi kokoomuksen hyväksymällä uudistusmallilla parantunut arviolta yli 3 000:lla.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti