Uutiset

Guardian: Brexit saattaa lykkääntyä jopa vuoteen 2021

Gallupin mukaan 43 prosenttia briteistä on nyt brexitiä vastaan. Eroa kannattaa enää 35 prosenttia äänioikeutetuista.
Britannian pääministeri Theresa May ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk keskustelivat brexitistä Egyptissä sunnuntaina. Kuva: Francisco Seco / EPA

Brittilehti Guardianin mukaan Britannian EU-ero saattaa lykkääntyä jopa kahdella vuodella eli vuoteen 2021. Lehden lähteiden mukaan jatkoaikaa suunnitellaan Euroopan unionissa.

Taustalla vaikuttaa ajattelu, jonka mukaan lyhyt kolmen kuukauden lisäaika ei riitä mihinkään. Se ei toisi ratkaisua ongelmiin.

Pitkän lykkäyksen puolesta on puhunut muiden muassa Itävallan liittokansleri Sebastian Kurz. Hänen mukaansa sopimukseton ero olisi pahaksi sekä EU:lle että erityisesti Britannialle.

Ilman nopeita ratkaisuja saarivaltakunta irtaantuu unionista sopimuksetta 29. maaliskuuta. Siihen on aikaa enää reilu kuukausi.

EU:n ja Britannian neuvottelemaa erosopimusta ei ole saatu hyväksyttyä Lontoon alahuoneessa. Pääministeri Theresa May on puolestaan yhä tiukasti uutta kansanäänestystä vastaan. Hänen mukaansa ero tapahtuu sovitulla tavalla ja kesäkuun 2016 kansanäänestyksen edellyttämällä tavalla.

Britanniassa tehdyn Kantar Publicin mielipidemittauksen mukaan 43 prosenttia äänestäjistä on nyt EU:ssa jatkamisen kannalla ja 35 prosenttia sitä vastaan. Loput ovat epävarmoja kannastaan tai kuuluvat nukkuvien puolueeseen.

Uusimmat

Fingerpori

comic