Uutiset

Haavisto, Huhtasaari ja Väyrynen jäämässä Sauli Niinistön taakse – olivat silti tyytyväisiä

Istuva presidentti Sauli Niinistö (valitsijayhdistys) on Ylen ennusteen perusteella jatkamassa toiselle kaudelle Suomen tasavallan presidenttinä.

-Olen kovasti yllättynyt, otettukin. Se panee miettimään, miten on tämän luottamuksen arvoinen, Niinistö kommentoi Ylen haastattelussa ennusteen julkaisun jälkeen.

Kun äänistä oli laskettu 91,8 prosenttia, näytti ennuste Niinistölle 62,4 prosentin kannatusta. Jos hänen kannatuksensa pysyy yli 50 prosentin, on hän jatkamassa suoraan ilman toista vaalikierrosta.

Toisena äänestyksessä oli iltayhdeksän aikaan vihreiden Pekka Haavisto ja kolmantena perussuomalaisten Laura Huhtasaari.

-Olin tyytyväinen Helsingissä osuuteeni ainakin ennakkoäänissä, Haavisto totesi Lännen Medialle.

Hän onnitteli Niinistöä pian sen jälkeen, kun saapui Säätytaloon sunnuntai-iltana.

Huhtasaari oli tyytyväinen omaan tulokseensa ja kehui sitä monelle toimittajalle. Vuonna 2012 Soini sai 9,4 prosenttia äänistä, Huhtasaaren kannatus oli Ylen ennusteen perusteella 6,8 prosenttia, kun äänistä oli 6,8 prosenttia laskettu.

-Ei ollut helppo harjoitus tämä kesä, mutta tämä osoittaa sen, että perussuomalaiset ovat tulossa jäädäkseen Suomen poliittiselle kartalle, sanoi Huhtasaari Lännen Medialle.

Niinistön, Haaviston ja Huhtasaaren jälkeen neljännellä sijalla ollut Väyrynen oli niin ikään tyytyväinen tulokseensa. Väyrynen kertoi medialle palaavansa eduskuntaan kansanedustajaksi, kuten hän ennen vaaleja oli todennut.

Hän kuittasi Lännen Medialle väitteitään, joita hän sanoi vaaleja ennen. Väyrynen totesi olleensa vastoin gallupeja toisena Niinistön jälkeen.

-Minulla oli tuntuma, että kannatukseni olisi ollut parempi. Mutta tämähän oli aivan loistava tulos. Kampanja oli lyhyt, ei ollut puoluetuella ylläpidettävän puolueorganisaation tukea tai talouselämän lahjoituksia, sanoi Väyrynen LM:lle.

Väyrynen aikoo myös alkaa valmistautua kevään 2019 eduskuntavaaleihin. Hän myös kertoi olevansa valmis keskustelemaan keskustan puoluejohdon kanssa, jos keskustan johto niin katsoo.

Keskustan ehdokas Matti Vanhanen on illan tulosten perusteella Väyrysen jälkeen viidentenä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic