Uutiset

Haavisto keskusteli Valko-Venäjän ulkoministerin kanssa – "Suomi tuomitsee rauhanomaisten mielenosoittajien ja opposition edustajien pidätykset"

Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kävi puhelinkeskustelun Valko-Venäjän ulkoministerin kanssa maassa vallitsevasta tilanteesta. Arkistokuva. Kuva: Mauri Ratilainen

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) keskusteli Valko-Venäjän ulkoministeri Vladimir Makein kanssa puhelimitse Valko-Venäjän vaalien jälkeisestä tilanteesta tiistaina.

– Suomi tuomitsee rauhanomaisten mielenosoittajien ja opposition edustajien pidätykset ja tukee Etyj’in roolia kriisin rauhanomaisen ratkaisun löytymisessä, Haavisto kommentoi ulkoministeriön Twitter-tilillä.

Makei keskusteli puhelimitse tiistaina myös Ruotsin ulkoministeri Ann Linden kanssa. Valko-Venäjän ulkoministeriön mukaan Makei keskusteli Linden kanssa yhteistyömahdollisuuksista Euroopan Unionin kanssa,

Valko-Venäjän 9. elokuuta järjestetyt vaalit ovat laukaisseet protesteja ja lakkoja sen jälkeen, kun maata 26 vuotta hallinnut Alexandr Lukashenko julistettiin voittajaksi. Lukashenkoa on syytetty vaalivilpistä ja kovista voimatoimista mielenosoittajia vastaan.

Haavisto ja Makei ilmaisivat Valko-Venäjän ulkoministeriön mukaan olevansa halukkaita pitämään yllä maiden välistä kommunikaatiota ja dialogia.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti