Uutiset

Hakkarainen erosi PS-varapuheenjohtajuudesta, Halla-aho: "Hän tiedostaa tekonsa moitittavuuden"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho pitää kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps.) päätöstä luopua puolueen varapuheenjohtajuudesta hyvänä eleenä.

-Minusta tämä on hyvä ele, että hän tiedostaa oman tekonsa moitittavuuden ja tekee siitä johtopäätökset ymmärtäen, että hän edustaa paitsi itseään myös puoluettaan, Halla-aho sanoi Lännen Medialle tiistaiaamuna eduskunnassa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä antoi tiistaiaamuna pidetyssä kokouksessaan Hakkaraiselle vakavan varoituksen, minkä seurauksena hän päätti luopua luottamustehtävästään puolueessa. Taustalla on Hakkaraisen toiminta eduskuntaryhmänsä pikkujoulujen aikaan viime torstaina. Lännen Media ei tavoittanut Hakkaraista aamupäivällä eduskunnasta, mutta Hakkarainen kommentoi asiaa julkisessa Facebook-päivityksessään.

-Toimintani ei ollut asiallista. Siksi luovun puolueen toisen varapuheenjohtajan tehtävistä. Olen pahoillani toiminnastani, Hakkarainen kirjoitti.

Lehtitietojen mukaan vahvasti humalassa ollut Hakkarainen oli käynyt käsiksi kokoomuksen kansanedustajaan Veera Ruohoon. Tapauksella oli silminnäkijöitä, ja se sattui eduskunnan kahvilassa. Ruoho oli itse tauolla alkoholilakia käsittelevältä istunnolta. Asiasta uutisoi maanantaina ensimmäisenä MTV.

Halla-ahon mukaan Hakkarainen ei pyrkinyt selittelemään tapahtumia ryhmäkokouksessa. Hakkaraisen lisäksi eduskuntaryhmä on pahoitellut tapahtumia Ruoholle.

-Hänelle on todettu se, että vaikka humala ehkä selittää hänen käyttäytymistään, niin jos hän ei pysty hallitsemaan itseään humalassa, niin hänen täytyy olla olematta humalassa.

Hakkaraisen tapaus käsitelty eduskuntaryhmässä

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri totesi Lännen Medialle ennen alkoholiäänestystä, että eduskuntaryhmän osalta Hakkaraisen tapaus on käsitelty.

-Missään tapauksessa kehenkään ei saada käydä käsiksi. Saisin itse kyllä hepulit, jos joku minuun käy käsiksi, oli se [henkilö] millä mielellä tahansa, Meri kuvailee viitaten Ruohon tapaukseen.

Meren mukaan Hakkaraiselle on painotettu, ettei hänen käytöksensä saa toistua. Meri ei ole kuullut, onko tapauksesta tehty rikosilmoitusta.

Hakkarainen ei ollut täysistunnossa paikalla aamupäivällä.

Halla-aho: Puoluehallitus kokoontuu tammikuussa

Jussi Halla-ahon mukaan perussuomalaisten puolue miettii omia mahdollisia sanktioitaan Hakkaraiselle puoluehallituksen kokouksessa. Seuraava kokous pidetään hänen mukaansa ensi vuonna.

Kurinpidolliset toimet ovat hänen mukaansa samankaltaiset kuin eduskuntaryhmällä, eli huomautus, varoitus ja puolueesta erottaminen.

Teuvo Hakkarainen valittiin perussuomalaisten varapuheenjohtajaksi viime kesänä Jyväskylässä pidetyssä puoluekokouksessa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic