Uutiset

Hakkaraisen käytöstä ja puheita on puitu heti eduskuntaan tulon jälkeen – useita seuraamuksia

Toisen kauden kansanedustajan ja perussuomalaisten 2. varapuheenjohtajan Teuvo Hakkaraisen (ps.) toimintaa on puitu eduskuntaryhmässä useasti ennen tuoreinta tapausta.

Oma ryhmä on antanut huomautuksia ja varoituksen, ja kansanedustaja on myös saanut oikeudelta sakkorangaistuksen.

Hakkarainen sai tämän vuoden alkajaisiksi huomautuksen eduskuntaryhmältään muslimeja koskevasta Facebook-kirjoittelustaan.

Samaan tapausta koski Keski-Suomen käräjäoikeuden tammikuussa Hakkaraiselle antama 20 päiväsakon tuomio kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan.

Hakkarainen julkaisi vuoden 2016 heinäkuussa, Nizzassa tapahtuneen tuhoisan terrori-iskun jälkeen Facebook-sivullaan islaminuskoisia uhkaavan, panettelevan ja solvaavan kirjoituksensa. Hakkarainen kirjoitti: ”Kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja.”

Keväällä 2014 Hakkarainen pyysi anteeksi Suomen kansalta. Hän oli Seiska-lehden mukaan lähettänyt itsestään alastonkuvia Facebookissa kohtaamalleen naiselle.

-Se, että juovuksissa tulee tehtyä tyhmyyksiä, on vanha totuus. Näin tässä kävi jälleen kerran, Hakkarainen sanoi.

Silloinen perussuomalaisten ryhmänjohtaja Jari Lindström sanoi asian olevan loppuun käsitelty.

Keväällä 2012 Hakkarainen törmäili humalassa moottoripyöräjengi Bandidoksen tiloissa. Hän hakeutui hoitoon alkoholiongelmansa takia.

-Ongelma on tiedostettu, mutta sen vakavuus on paljastunut viimeisen tapauksen jälkeen, perussuomalaisten ryhmänjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner kertoi STT:lle.

Hän myös kertoi ryhmän antavan täyden tukensa Hakkaraisen toipumiseen. Hoidon ajaksi Hakkaraisen tukihenkilönä oli saman ryhmän kansanedustaja Juha Väätäinen.

Syksyllä 2011 Hakkarainen ehdotti Ilta-Sanomien mukaan, että homot ja lesbot sekä somalit pitäisi laittaa asumaan Ahvenanmaalle keskenään.

Tämä johti varoitukseen omalta eduskuntaryhmältä. Ruohonen-Lernerin mukaan yksimielinen varoitus annettiin, koska Hakkarainen oli käyttäytynyt asemaansa nähden sopimattomasti.

Huomautuksen hän sai ryhmältään jo toukokuussa 2011, kun hän käytti neekeriukko-sanaa Jämsän Seudun haastattelussa.

Hakkarainen oli noussut eduskuntaan vain muutamaa viikkoa aiemmin.

57-vuotias saha-alan yrittäjä Hakkarainen on kotoisin Viitasaarelta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic