Uutiset

Halla-aho ei irtisanoudu blogiteksteistään: "Osa on ollut tyhmiä ja harkitsemattomia kommentteja" – "Osa sellaisia joissa edelleen pointti"

Halla-aho toteaa, ettei häntä kiinnosta kommentoida blogi-tekstejä, koska samasta asiasta on kysytty aikaisemmin jo viisien vaalien yhteydessä.
Jussi Halla-ahon perussuomalaiset nousivat eduskuntavaaleissa toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Kuva: Pekka Sipola
Jussi Halla-ahon perussuomalaiset nousivat eduskuntavaaleissa toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Kuva: Pekka Sipola

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho otti Facebook-sivullaan kantaa vanhoihin blogiteksteihinsä, jotka nousivat keskusteluun, kun hallitustunnustelija Antti Rinne (sd.) sanoi Halla-ahon ja hänen ihmiskäsityksensä poikkeavan kyseisten blogitekstien perusteella.

Torstaina blogiteksteistä Halla-ahon pitämässä tiedotustilaisuudessa kysynyt toimittaja ei saanut esittää kysymystään loppuun, kun perussuomalaisten ”työmies” Matti Putkonen vei toimittajalta mikrofonin Halla-ahon pyynnöstä.

Aiemmin Halla-aho kieltäytyi kommentoimasta vanhoja kirjoituksiaan myös vaalien alla.

Facebookissa Halla-aho sanoo, ettei hän irtisanoudu aiemmista blogi-kirjoituksistaan, vaikka pitää osaa kommenteista ”harkitsemattomina”.

”Rituaali ja pakkoliike”

Halla-aho toteaa, ettei häntä kiinnosta kommentoida asiaa, koska samasta asiasta on kysytty jo kuntavaalien 2008, eduskuntavaalien 2011, kunnallisvaalien 2012, eurovaalien 2014 ja perussuomalaisten puheenjohtajavaalien 2017 yhteydessä.

– Helpoimmalla ehkä pääsisi, jos vain vastaisi, että joo joo, irtisanoudun aiemmista sanomisistani. En kuitenkaan tee näin, koska pian 15 vuotta kiertänyt sitaattilista sisältää hyvin erilaisia sanomisia, Halla-aho kirjoittaa Facebookissa perjantaina julkaistussa päivityksessään.

– Osa on ollut tyhmiä ja harkitsemattomia kommentteja. Osa on ollut sellaisia kommentteja, joita voi sanoa tavallisena tallaajana mutta ei poliitikkona. Ja osa on sellaisia juttuja, jotka kontekstistaan irrotettuna kuulostavat hurjilta mutta joissa on ollut ja on edelleen pointti.

Kirjoituksessaan Halla-aho kuvailee toistuvaa kysymistä blogi-teksteistä toimittajien ”rituaaliksi ja pakkoliikkeeksi”.

Halla-aho kommentoi myös torstain tiedotustilaisuuden episodia.

– Tämän (kommenttien vaihtelevuuden) vuoksi en voi ”irtisanoutua” kollektiivisesti toimittajan sitaattilistasta. En liioin voi käyttää koko EU-vaaleja käsittelevää tiedotustilaisuutta siihen, että käymme yksi kerrallaan läpi toimittajan sitaattikokoelmaa ja yksittäisten sitaattien taustaa ja merkitystä.

– Vaihtoehdoksi jää se, että mikrofoni otetaan pois toimittajalta ja annetaan sellaiselle toimittajalle, jolla on jotakin päivän teemaan liittyvää kysyttävää.

Uusimmat

Fingerpori

comic