Uutiset

Halla-aho: Enemmistö suomalaisista ei halua maksaa ilmastotalkoista sitä hintaa, mitä muut puolueet vaativat

Perussuomalaisten puheenjohtaja syyttää kokoomusta takinkäännöstä, kun se samaan aikaan yrittää kilpailla äänestäjistä vihreiden kanssa ja miellyttää peruskannattajiaan.
Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan politiikassa eletään nyt suuria takinkääntöviikkoja. Kuva: Silja Viitala / Lännen Media

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho arvostelee kokoomusta takin kääntämisestä ilmastoasioissa.

– Tienvarsimainoksissaan kokoomus kertoo puolustavansa autoilijoita. Kuitenkin se lähti mukaan kahdeksan puolueen fanaattiseen ilmastopoliittiseen linjaukseen, joka nimenomaan nostaa autoilun kustannuksia.

Halla-ahon mukaan enemmistö suomalaisista ei ole henkilökohtaisesti valmis maksamaan sitä laskua, jota ilmastolinjauksiin sitoutuneet puolueet ovat heille järjestämässä.

Perussuomalaisten Kantar TNS Oy:llä teettämän mielipidemittauksen mukaan kolme neljäsosaa suomalaisista on valmis osallistumaan ilmastotalkoisiin vain enintään 100 eurolla vuodessa.

Samassa kyselyssä 62 prosenttia suomalaista ei halua, että kaikilla Suomeen tulevilla ulkomaalaisilla on oikeus samoihin sosiaalietuuksiin ja palveluihin kuin Suomen kansalaisilla.

– Tässä kysymyksessä perussuomalaiset on ainoa puolue, joka edustaa enemmistön näkemystä, Halla-aho sanoi.

Hän päätteli perussuomalaisten kannatuksen nousun kertovan siitä, että ihmiset nyt todella ovat alkaneet tarkastella, mitä heidän äänestämänsä puolueet tekevät ja sanovat.

– Sosiaalidemokraatit kauhistelevat vanhusten hoivapalvelujen rappiotilaa, vaikka olivat edellisellä hallituskaudella leikkaamassa kuntien rahoitusta ja ajamassa julkisia palveluja ahdinkoon.

”Meiltä kopioituja ehdotuksia”

Kokoomuksen hiljattain julkaisema turvapaikkapoliittinen ohjelma sisälsi Halla-ahon mukaan osittain samoja toimia, joista oli sovittu jo hallituksen toimenpideohjelmassa, mutta joita ei ollut tarkoituskaan toteuttaa.

– Osin ohjelmassa on perussuomalaisilta kopioituja ehdotuksia, jotka vielä hetki sitten olivat syvästi kokoomuksen arvopohjan vastaisia ja estivät hallitusyhteistyön jatkamisen perussuomalaisten kanssa.

Nyt kokoomus vaatii palautuspolitiikan tehostamista ja spontaanin turvapaikanhaun lopettamista.

– Viimeisen neljän vuoden aikana aikana ministerit Petteri Orpo (kok,) ja Kai Mykkänen (kok) ovat toistelleet, ettei ketään voi estää saapumasta Suomeen eikä Afganistaniin voi palauttaa ketään. Ja että on rasismia epäillä tänne tulevien ihmisten motiiveja.

Halla-ahon mukaan kokoomuksella onkin vaikeaa, kun pitää yhtä aikaa kilpailla vihreiden kanssa äänestäjistä ja yrittää miellyttää myös täyspäistä peruskannattajakuntaa.

– Jos kokoomuksella tai keskustalla olisi pienintäkään aikomusta toteuttaa maahanmuuttoon liittyviä lupauksiaan, niillä olisi ollut monta vuotta aikaa toteuttaa niitä, Halla-aho sanoi.

Suomalaisista huolehdittava

Perussuomalaiset julkistivat perjantaina eduskuntavaaliohjelmansa Äänestä Suomi takaisin. Se lähtee siitä, että julkisen vallan ensisijaisena tehtävänä on puolustaa suomalaisten hyvinvointia ja turvallisuutta.

– Yhteiskunnan on elettävä suu säkkiä myöten. Perustoimintoja ei voida jatkuvasti rahoittaa velanotolla tai kansallisomaisuutta myymällä, Halla-aho sanoi.

Vientiteollisuuden kilpailukyvyn puolustaminen on perussuomalaisille tärkeätä. Puolue haluaa myös pienentää liikkumisen ja asumisen kustannuksia, jotta ihmisille jäisi palkastaan enemmän käteen käytettäväksi esimerkiksi palvelujen ostamiseen.

Sähkön, polttoaineiden ja polttomoottoriautojen verotusta pitää perussuomalaisten mielestä laskea.

– Hyvinvointi ei synny sosiaaliturvasta eikä tulonsiirroista, vaan tuottavan työn ja yrittämisen lisäämisestä. Silloin on varaa pitää huolta myös lapsista, vanhuksista ja niistä, jotka eivät pysty huolehtimaan itsestään.

Tämä kaikki liittyy Halla-ahon mukaan myös ilmastopolitiikkaan.

– Perussuomalaiset eivät lähde mukaan muiden puolueiden moraaliposeeraukseen, vaan lähestyvät päästöongelmia kokonaisvaltaisesti ja käytännöllisesti.

– Meille suomalainen tehtaanpiippu on ympäristöteko, koska vaihtoehtona on se, että sama piippu nousee Kiinaan. Sieltä valmistettu tuote kuskataan saastuttaen Eurooppaan.

Koulutusjärjestelmä kriisissä

Suomen aiemmin kehuttu koulutusjärjestelmä on nyt Halla-ahon mukaan kriisissä etenkin poikien osalta.

– Peruskoulusta valmistuu käytännössä lukutaidottomia lapsia, ja ammattikouluissa keskeyttämisprosentit ovat korkeita.

– Suomalaisia koulutuksesta päättäviä tahoja tuntuu nykyään kiinnostavan enemmän maahanmuuttajien kotouttamistoiminta kuin suomalaisten lasten ja nuorten tulevaisuus.

Halla-ahon mukaan perussuomalaiset on ainoa puolue, joka yksiselitteisesti torjuu ulkomaisen halpatyövoiman houkuttelun ja päästämisen Suomeen.

– Töihin kyllä löytyy tekijöitä, kun työstä maksetaan palkka, jolla tulee toimeen.

Uusimmat

Fingerpori

comic