Uutiset

Halla-aho: Huhtasaaren gradun selvittäminen ei kuulu poliitikoille eikä edes medialle

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps.) gradu-kohu liittyy tämän henkilökohtaiseen elämään ja menneisyyteen.

-Se on ikävä juttu, mutta sen selvittäminen ei kuulu poliitikoille eikä edes medialle.

-Se kuuluu akateemiselle yhteisölle, jolla on kompetenssia arvioida sekä Laura Huhtasaaren gradua että sitä, miten se suhteutuu 15 vuoden takaisiin ohjeisiin, joita gradun tekijöille annettiin.

Tieteelliseen plagiointiin Halla-aho sanoi suhtautuvansa erittäin vakavasti.

-Mutta odottaisin ensin, että Jyväskylän yliopisto tekee selvityksen tästä asiasta.

Jussi Halla-aho sanoi tukevansa Huhtasaarta poliittisesti ja toivovansa, että tämä asettuisi ehdolle vuoden kuluttua järjestettävissä europarlamenttivaaleissa.

Huhtasaari itse ei ole ottanut asiaan vielä kantaa. Eduskuntavaalit järjestetään ensi vuoden huhtikuussa ja eurovaalit noin kuukausi niiden jälkeen.

-Kaikissa puolueissa tulee keskustelua siitä, ketkä ovat ehdolla euro- ja ketkä eduskuntavaaleissa. Päällekkäisyyksiäkin varmasti tulee, Halla-aho sanoi.

Halla-aho ei pyri jatkokaudelle europarlamentissa, vaan keskittyy eduskuntavaaleihin. Perussuomalaisten toinen europarlamentaarikko on Pirkko Ruohonen-Lerner.

Kahden paikan säilyttäminen on Halla-ahon mukaan täysin mahdollisuuksien rajoissa, mutta edellyttää onnistumista ehdokasasettelussa ja kampanjassa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic