Uutiset

Halla-aho kommentoi uuden kansanedustajan kohulausuntoa sakkotuomiosta: "Se oli erittäin harkitsemattomasti sanottu"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho (kuvassa) ei ollut itse keskustelut kansanedustaja Ano Turtiaisen kanssa tämän kohuhaastattelusta. Kuva: Mauri Ratilainen
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho (kuvassa) ei ollut itse keskustelut kansanedustaja Ano Turtiaisen kanssa tämän kohuhaastattelusta. Kuva: Mauri Ratilainen

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) joutui lauantaina puoluevaltuuston tiedotustilaisuudessa kommentoimaan tuoreen kansanedustajan Ano Turtiaisen (ps.) haastattelulausuntoa tämän saamasta sakkotuomiosta.

Tuomio koski julkista kehottamista rikokseen vastaanottokeskustoimintaa harjoittavaa SPR:ää kohtaan. Turtiainen totesi Länsi-Savossa, että ”tässä porukassa” tuomio on vain sulka hattuun.

Hän kiisti myöhemmin viitanneensa ”porukalla” perussuomalaisiin.

– Oletan Turtiaisen tarkoittaneen, että kun tämä tuomio on ollut hänen äänestäjiensä tiedossa, niin siihen varmaan suhtaudutaan äänestäjäkunnassa jonkinlaisella ymmärryksellä, Halla-aho sanoi.

– Se oli joka tapauksessa erittäin harkitsemattomasti sanottu. Olemme iloisia, että Turtiainen veti valituksensa pois hovioikeudesta. Toivomme, että hän on ottanut tästä opikseen eikä toiste syyllisty samanlaiseen harkitsemattomuuteen, Halla-aho lisäsi.

”Lobbareissa kyse maan tavasta”

Halla-aholta kysyttiin myös lobbareiden pörräämisestä hallitusneuvotteluissa.

– Tuskin tämä ainutlaatuinen tilanne hallitusneuvottelujen historiassa on. Luulen, että tässä on aika lailla kysymys maan tavasta. Lobbarit pyrkivät ujuttautumaan niin lähelle päätöksentekoa kuin mahdollista, Halla-aho sanoi.

Ongelmana siinä on Halla-ahon mukaan se, että poliittisten vaikuttajien ja lobbareiden roolit saattavat sekoittua kuten vihreiden Elina Moision tapauksessa.

Milttonille töitä tekevänä osakkaana Moisio päätti kohun jälkeen vetäytyä hallitusneuvotteluista.

– Hyvä, että hän sentään ymmärsi tehdä johtopäätökset tästä tilanteesta, Halla-aho sanoi.

Uusimmat

Fingerpori

comic