Uutiset

Halla-aho MV-lehden artikkelin jakamisesta: "Joskus lipsuu, mutta täytyy kehittää omaa toimintaa"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on kommentoinut eduskuntaryhmän kesäkokouksessa hänen jakamastaan MV-lehden jutusta syntynyttä kohua.

Halla-aho jakoi hiljattain Facebook-sivuillaan MV-lehden jutun, jossa väitettiin, että Turun puukotusten uhreja auttanut afganistanilainen ei olisikaan auttanut heitä toisin kuin Turun Sanomat oli uutisoinut. Turun Sanomien artikkelin kirjoittanut toimittaja sai paikkansa pitämättömän MV-lehden tekstin vuoksi satoja vihaviestejä, ja vihakampanja on nyt poliisin tutkinnassa.

-MV-lehden juttujen jakaminen edustaa tietysti huonoa harkintaa. Joskus lipsuu, mutta täytyy kehittää omaa toimintaa, Halla-aho totesi Lännen Medialle Hyvinkäällä.

Varsinaisessa kesäkokouksen tiedotustilaisuudessa puolueen puheenjohtaja oli haluton kommentoimaan kohua. Halla-aho kiersi hänelle esitetyn kysymyksen siitä, miksi hän oli jakanut artikkeli lehdestä, joka ei ole sitoutunut journalistin ohjeisiin, ja aikooko hän myös jatkossa jakaa tarkistamattomia tietoja.

-Tätä kysymystä ei käsitelty perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokouksessa ja uskonpa, että Turun tapahtumiin liittyen tämä on kaikkein pienin kansalaisten murheista, Halla-aho sanoi medialle.

Halla-aho poisti MV-lehden artikkelia koskeneen päivityksensä Facebookista pian kohun syntymisen jälkeen.

Asiasanat

Fingerpori

comic