Uutiset

Halla-aho: Perussuomalaisten ja ruotsidemokraattien kohtelussa samankaltaisuutta

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan puoluejohtajien Petteri Orpon (kok.) ja Antti Rinteen (sd.) puheet perussuomalaisten rajaamisesta hallitusyhteistyön ulkopuolelle viestivät puolueiden erilaisista EU- ja maahanmuuttolinjoista.

-Se kertoo siitä, että perussuomalaiset ovat vaihtoehto kokoomuksen ja demareiden maahanmuutto- ja EU-linjalle, Halla-aho toteaa Lännen Medialle.

Puoluekannatuskyselyjen kärkikaksikon puheenjohtajat Rinne ja Orpo linjasivat keskiviikkona politiikan toimittajien tilaisuudessa, että kumpikaan puolue tuskin kykenisi toimimaan yhteisessä hallituksessa perussuomalaisten kanssa.

Seuraavat eduskuntavaalit järjestetään Suomessa keväällä 2019.

Orpon ja Rinteen linjaus voi tuoda mieleen länsinaapurimme Ruotsin, jossa muut puolueet eivät ole halunneet tehdä yhteistyötä ruotsidemokraattien kanssa.

Tiukka maahanmuuttopolitiikka ja EU-kriittisyys ovat olleet korkealla ruotsidemokraattien poliittisella agendalla.

Halla-ahon mukaan perussuomalaisten ja ruotsidemokraattien kohtelussa on samankaltaisuutta.

Ruotsin maltillisen kokoomuksen silloinen puoluejohtaja Anna Kinberg-Bathra väläytti muista puolueista poiketen alkuvuodesta 2017 mahdollisuutta yhteistyöhön ruotsidemokraattien kanssa. Avaus ei onnistunut, maltillisen kokoomuksen kannatus laski ja Kinberg-Bathra joutui väistymään puoluejohtajan paikalta.

Ruotsin valtiopäivävaalit järjestetään syyskuussa ja maahanmuutto on toistaiseksi hallinnut vaalikeskusteluja.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic