Uutiset

Halla-aholla ei hinkua hallitukseen: Muut puolueet saavat päättää suhtautumisestaan

Perussuomalaisten puheenjohtajaksi pyrkivä europarlamentaarikko Jussi Halla-aho ei lähde arvuuttelemaan muiden hallituspuolueiden suhtautumista siihen, että hän jatkaisi europarlamentissa, jos hänet valittaisiin perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

– Perussuomalaiset valitsevat puheenjohtajan. Kokoomus ja keskusta tekevät päätöksen siitä, kenen kanssa ne tekevät tai ovat tekemättä yhteistyötä, Halla-aho sanoi toimittajille perussuomalaisten ensimmäisen puheenjohtajaehdokastentin jälkeen Tampereella.

Halla-aho toisti lauantaina Ylen Ykkösaamussa, ettei hän välttämättä pyrkisi ministeriksi nykyiseen hallitukseen, jos tulisi valituksi puheenjohtajaksi. Hän perusteli tätä sillä, että etenkin kokoomuksessa on suhtauduttu yhteistyöhön hänen kanssaan varauksellisesti.

Halla-aho arveli, että jos hänestä tulisi ministeri, etenkin kokoomukselle tulisi kova tarve osoittaa, ettei hallituksessa ole mikään muuttunut. Se vaikeuttaisi hänen mielestään perussuomalaisten tavoitteiden toteuttamista.

Perussuomalaisten kuuden puheenjohtajaehdokkaan tentti sujui Tampereella asiallisissa tunnelmissa. Kärkiehdokkaat, Jussi Halla-aho ja ministeriksi perjantaina nimitetty Sampo Terho eivät käyneet haastamaan toisensa näkemyksiä kuin suhtautumisessa sadan vuoden takaiseen maahanmuuttoon USA:hän.

Halla-ahon mielestä se oli menestystarina, koska maahanmuuton laatukontrolli oli tiukka. Terhon mukaan se ei ollut kuitenkaan menestystarina Amerikan alkuperäisväestölle.

Sampo Terho asetti perussuomalaisten tavoitteeksi nousta Suomen suurimmaksi puolueeksi vuoden 2023 eduskuntavaaleissa. Hän luki ansioikseen erityisesti sen, että johti eduskuntaryhmää kaksi vuotta ennen perjantaista nimitystään eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeriksi. (Aki Taponen – Lännen Media)

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic