Uutiset

"Halla-ahon päätös ei tullut yllätyksenä”

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän johtaja Jari Lindström sanoo, ettei europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon päätös tullut yllätyksenä. Halla-aho ilmoitti perjantaina, ettei hän lähde ehdolle tuleviin eduskuntavaaleihin.

– Ne keskustelut, mitä olen Jussin kanssa käynyt, kun hänet on mepiksi valittu, olen ymmärtänyt, että hän viihtyy hyvin työssään. Lisäksi hän sai ihmisiltä valtavan luottamuksen tehtäväänsä (toiseksi eniten ääniä europarlamenttivaaleissa 2014). Itse olen tehnyt jo aiemmin sen johtopäätöksen, ettei hän lähde eduskuntavaaleihin.

Ylen joulukuussa teettämän kyselyn mukaan perussuomalaisten kannatus tippui koko vaalikauden alhaisimpiin lukemiin, 13,3 prosenttiin.
Lindström ei halua kommentoida sitä, ovat perussuomalaisten huonot galluptulokset mahdollisesti vaikuttaneet Halla-ahon päätökseen.

– En lähde tuollaiseen arvuutteluun mukaan. Tehdään vaalityö niin hyvin kuin voidaan.

Lännen Median haastattelussa Halla-aho penäsi puolueeltaan tiukempaa maahanmuuttolinjaa. Lindström sanoo, ettei perussuomalaisten uskottavuus maahanmuuttokriittisenä puolueena kärsi tulevissa vaaleissa, vaikka puolueen näkyvin maahanmuuttoa kritisoiva henkilö jää Brysseliin.

– En ota tätä minään takaiskuna. Toki Halla-aho on todella suosittu henkilö ja häntä tarvitaan puolueessa, mutta nyt on meidän muiden aika keskittyä eduskuntavaalikamppailuun.

– Meillähän on lukuisia ihmisiä, joilta löytyy kantoja ja mielipiteitä maahanmuuttokysymyksiin. Iso joukko meidän ehdokkaista tulee pitämään asiaa esillä vaalikentillä.

Halla-aho aikoo osallistua Nuutti Hyttisen vaalikampanjan tukemiseen. Lindström sanoo, että Halla-ahon panos otetaan vaalityössä mielellään vastaan.

– Hänellä on paljon osaamista ja julkisuusarvoa. Kyllä hän tuo potkua meidän ihmisille ja ehdokkaille. (LM-FL)

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic