Uutiset

Hallinto-oikeus: Ähtäri ei saanut myöntää miljoonatakauksia pandoista tunnetulle eläinpuistolle

Vaasan hallinto-oikeus katsoo, että Ahtärin kaupungin panostus pandoihin oli lainvastainen. Kuvituskuva. Kuva: Jani Suhonen
Vaasan hallinto-oikeus katsoo, että Ahtärin kaupungin panostus pandoihin oli lainvastainen. Kuvituskuva. Kuva: Jani Suhonen

Ähtärin kaupunginvaltuusto toimi lainvastaisesti, kun se myönsi miljoonatakaukset Ähtärin Eläinpuistolle, Vaasan hallinto-oikeus katsoi maanantaina antamassaan päätöksessä.

Ähtärin Eläinpuisto tunnetaan pandoistaan. Ähtärin kaupunginvaltuusto oli vuosina 2017–2018 myöntänyt kiinteistöleasing- ja lainatakuita Ähtärin Eläinpuistolle ja Hotelli Mesikämmenelle yhteensä yli 17 miljoonan euron arvosta. Samaan aikaan kunnan taloustilanne oli huono.

Päätöksistä valitettiin Vaasan hallinto-oikeuteen, joka katsoi, että takausten myöntämiseen liittyi merkittävä taloudellinen riski. Oikeuden mukaan kaupunginvaltuuston päätökset olivat siksi lainvastaisia.

Oikeus huomioi, että Ähtärin kaupungin vuoden 2017 tilinpäätöksessä oli ollut kattamatonta alijäämää yli miljoona euroa. Näin ollen taattavat lainat olivat kaupungin kantokykyyn nähden liian suuret, oikeus katsoi.

Näkoislehti

2.6.2020

Fingerpori

comic