Uutiset Helsinki

Hallituksen koronaministeriryhmä ei anna kansallista etäkoulusuositusta

Koulujen kevätlukukausi pääsee alkamaan lähiopetuksessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositusten mukaisena. Kuva: Vesa Moilanen
Koulujen kevätlukukausi pääsee alkamaan lähiopetuksessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositusten mukaisena. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva, arkisto Lehtikuva/Vesa Moilanen

Hallituksen koronaministerityöryhmä ei anna kansallista laajaa etäkoulusuositusta. Asiasta kertoi perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) pitkien neuvotteluiden päätteeksi perjantaina illalla Säätytalolla.

Kiurun mukaan alueellisesti on tehtävä koulujen opetuksen suhteen tarvittavat päätökset.

Näin ollen koulujen kevätlukukausi pääsee alkamaan lähiopetuksessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suositusten mukaisena.

Opetusministeri Li Andersson (vas.) totesi tuoreeltaan Twitterissä, että Suomi seuraa yleiseurooppalaista käytäntöä, jonka mukaan lasten oikeutta lähiopetukseen rajoitetaan vasta viimesijaisesti. Hän kuitenkin toteaa, että valtakunnallista etäopetussuositusta ei ole rajattu pois hallituksen työkalupakista.

Andersson huomauttaa, että etäopetusta on läpi epidemian hyödynnetty paikallisesti, kun se on ollut tautitilanteen kannalta välttämätöntä ja näin toimitaan jatkossakin. Opetusministeri pitää tärkeänä, että kunnat antavat maskien käytöstä laajan suosituksen, joka tarvittaessa koskee myös pienimpiä koululaisia.

Lisäksi Andersson edellyttää, että opetusalan henkilöstölle varmistetaan viipymättä mahdollisuus saada kolmas koronarokote.

STT:n juttua päivitetty 7.1.2022 kello 22.45. Jutun ulkoasua päivitetty 8.1.2022 kello 8.01.

Uusimmat

Fingerpori

comic