Uutiset

Hallituksen viisikko kokoontuu tänään – Jälleen kymmeniä uusia tartuntoja, Viking Line jättää Cinderellan satamaan

Suomessa on paljastunut kymmeniä uusia todennettuja koronatartuntoja. THL:n mukaan Suomessa oli sunnuntaina aamupäivään mennessä todettu yhteensä 240 tartuntaa. Todellinen määrä on kuitenkin suurempi, koska koronatestausta tehdään ympäri vuorokauden, joten osa tiedoista tulee viiveellä. Lisäksi lieväoireisia epäilyjä ei välttämättä testata.
Onko hallituspuolueiden puheenjohtajilta luvassa tänään järeämpiä koronatoimia? Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi lauantaina, että koko hallitus on koolla maanantaina. Kuva: Mauri Ratilainen
Onko hallituspuolueiden puheenjohtajilta luvassa tänään järeämpiä koronatoimia? Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi lauantaina, että koko hallitus on koolla maanantaina. Kuva: Mauri Ratilainen

Hallituksen viisikko kokoontuu tänään sunnuntaina käsittelemään lisätoimien tarvetta koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi. Koko hallitus kokoontuu puolestaan maanantaina.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tiedotti sunnuntaina aamupäivällä jälleen kymmenistä uusista tartunnoista. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt lähes 250. Todellinen määrä lienee kuitenkin suurempi, koska koronatestausta tehdään ympäri vuorokauden, joten osa tiedoista tulee viiveellä.

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila kertoi lauantaina, että kymmenkunta ihmistä on Suomessa sairaalahoidossa koronan vuoksi. Tehohoitoa ei kuitenkaan ole tarvittu.

Happihoitokapasiteettia on hieman jo lisätty sairaaloissa, mutta Varhilan mukaan tehohoitopiikkiä ei ole vielä näköpiirissä.

Viking Cinderella jää satamaan maanantaina

Koronan leviäminen vaikuttaa myös liikenneyhteyksiin. Viking Line kertoo peruvansa kaikki Cinderella-aluksensa lähdöt maanantaista alkaen. Perumiset ovat voimassa ainakin 16. huhtikuuta saakka. Cinderella risteilee Maarianhaminasta Tukholmaan. Viking Line kertoo olevansa yhteydessä matkustajiin, joilla on voimassa oleva matkavaraus kyseiselle ajanjaksolle.

Yhtiö kertoo lisäksi selvittävänsä, voiko se jatkaa liikennöintiä Helsingin ja Tallinnan välillä. Yhtiö muistuttaa, että kyseessä on merkittävä rahtireitti.

Lievät oireet tulee sairastaa kotona

THL painottaa, että lievät oireet tulee sairastaa kotona, jotta terveydenhuolto pystyy parhaiten auttamaan vakavista oireista kärsiviä.

– Jos sinulla on lievän hengitystieinfektion oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä tai kuumetta, lepää ja sairasta rauhassa kotona. Pysyttele kotona, kunnes oireet loppuvat, THL kehottaa.

– Tarkoituksena on varmistaa, että vakavista oireista kärsivät saavat hoitoa. Ota yhteyttä terveydenhuoltoon vain, jos sinulle tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleistilasi laskee. Ota yhteyttä puhelimitse, jotta tauti ei leviä muihin.

– Vältä lähikontaktia muihin, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita. Älä mene töihin tai kouluun sairaana, älä myöskään vie sairasta lasta päivähoitoon tai isovanhemmille. Näin suojaat erityisesti ikääntyneitä ja perussairautensa johdosta koronavirukselle alttiita, painottaa THL:n johtaja Mika Salminen.

Juttua on päivitetty klo 12.00. tiedoilla tartuntatilanteesta.  15.3. klo 13.05: Lisätty tieto Viking Linen koronatoimista.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic