Uutiset

Hallitus antaa 450 miljoonaa euroa lisää suoria avustuksia yrityksille – avustuspotti nousee liki 1,5 miljardiin euroon

Finnveran rahoitusvaltuudet kolminkertaistetaan 12 miljardiin euroon ja Business Finland alkaa myöntää uusia kehitystoimintaa kohdistuvia lainoja. Lainapotti on 300 miljoonaa euroa.
Nyt lisäämme suoria avustuksia yrityksille, sanoo elinkeinoministeri Mika Lintilä. Avustusmuotoinen potti on nyt 1,45 miljardia euroa. Kuva: Jouko Hanninen
Nyt lisäämme suoria avustuksia yrityksille, sanoo elinkeinoministeri Mika Lintilä. Avustusmuotoinen potti on nyt 1,45 miljardia euroa. Kuva: Jouko Hanninen

Hallitus on sopinut kehysriihessä 450 miljoonan euron uusista suorista avustuksista yrityksille niiden kassakriisiä helpottamaan.

Asiasta kertoo elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) tiedotteessaan.

Lisäyksestä 100 miljoonaa euroa kohdentuu Business Finlandin kautta myönnettäviin avustuksiin, 200 miljoonaa euroa ely-keskusten avustuksiin ja 150 miljoonaa euroa yksinyrittäjien tukeen. Se on uusi tukimuoto.

– Tarvitsemme edelleen kriisitukea, mutta myös enenevässä määrin toimia, joilla yrityksemme selviävät koronan jälkeisestä ajasta, elinkeinoministeri sanoo työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteessa.

Hallituksen aiemmat päätökset mukaan lukien yritysten avustusmuotoinen koronarahoitus nousee lisäysten jälkeen 1,45 miljardiin euroon, josta Business Finlandin avustukset muodostavat pääosan, 800 miljoonaa euroa. Ely-keskusten avustuspotti on 400 miljoonaa euroa ja yksinyrittäjien tuki 250 miljoonaa euroa.

– Nyt lisäämme myös suoria avustuksia, tutkimus- ja kehittämislainoja sekä pääomasijoituksia, elinkeinoministeri Mika Lintilä perustelee.

Finnveran valtuudet kolminkertaistetaan

Hallituksen ensimmäiset yritysten rahoituskriisiä helpottavat päätökset koskivat Finnveran luottovaltuuksien nostamista. Myös avustusmuotoista rahoitusta oli päätetty jakaa 200 miljoonaa euroa.

Nyt koronakriisiin liittyen hallitus on sopinut Finnveran kotimaan rahoitusvaltuuden nostamisesta kolminkertaiseksi 4,2 miljardin euron tasolta 12 miljardin euron tasolle.

Lisäksi valtion Finnveralle antamaa takaustappiositoumusta on sovittu nostettavaksi 50 prosentista 80 prosenttiin, mikä mahdollista aiempaa riskipitoisempien hankkeiden rahoittamisen. Näiden toimenpiteiden työ- ja elinkeinoministeriö arvioi lisävään Finnveran tappiokorvausten menoja kehyskaudella 612,5 miljoonalla eurolla.

Business Finlandin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan (t&k&i) lainoja esitetään korotettavaksi 300 miljoonalla eurolla. Samalla Business Finland lanseeraa uuden t&k&i-lainan.

Uusimmat

Fingerpori

comic